Schaijk

Vernieuwde en gemoderniseerde zaken aanwinst voor grote regio

Albert Heijn en Gall & Gall openen deuren in centrum Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De deuren van de nieuwe Albert Heijn in het centrum van Schaijk zijn sinds donderdag 21 maart geopend. De hypermoderne supermarkt van Huub en Trudy Christiaens steekt alle andere winkels in een wijde regio naar de kroon. Er is een heel uitgebreid assortiment met veel ruimte voor overheerlijke versproducten. Middenin de winkel vind je de Schaijkse keukentafel waar de koffie altijd klaar staat voor een gezellig praatje. Tegelijkertijd met de AH openden ook de buren Thijs en Wilma Toonen van Gall & Gall hun nieuwe zaak aan het Kapelanieplein.

Er was veel bekijks donderdagochtend bij Albert Heijn en Gall & Gall. Terwijl de medewerkers binnen stonden te wachten, stroomden buiten de belangstellenden samen. Na het lintknipmoment van Huub, Trudy, Thijs en Wilma keken klanten hun ogen uit toen ze door het moderne pand liepen. Beide zaken zijn er qua ruimte flink op vooruit gegaan en dat is aan het assortiment te merken. De supermarkt van Christiaens is ruim opgezet. In De Tuinen, De Keuken, De Markthal en De Bakkerij vind je inspirerende producten om de lekkerste maaltijden of snacks op tafel te zetten.

'Leefbaar dorpshart'
Een dag eerder, op woensdagavond, was de officiële opening voor genodigden. Op een podium voor het pand sprak burgemeester Marnix Bakermans de aanwezigen toe. Hij loofde de ondernemers die zich in hebben gezet om de droom van het Schaijkse centrumplan te realiseren. “Voor een leefbaar dorpshart heb je mensen nodig die hun nek uit durven steken”, stelt hij. “Dat is in Schaijk gebeurd. Er waren veel partijen bij betrokken en iedereen mag trots zijn op dit fantastische resultaat.”
Bakermans was uitgenodigd om de officiële openingshandeling te verrichten. Als ervaren bestuurder had hij zelfs een reserveschaar meegenomen. Toch besloot hij de eer van de opening te gunnen aan de kinderen van de ondernemers, de toekomst van de winkels. Aansluitend mocht iedereen binnenkijken bij Albert Heijn en Gall & Gall.

'Klaar voor toekomst'
Christiaens nam trots plaats op het podium om een woordje tot zijn gasten te richten. “We zijn van een klein verouderd pand net buiten het centrum verhuisd naar een gloednieuwe supermarkt middenin het dorpshart”, zegt hij. “We hebben hier met z'n allen hard voor gewerkt. Ik ben blij dat het nu eindelijk zover is. Het heeft lang geduurd om de plannen te ontwikkelen, maar dat is ten goede gekomen aan de kwaliteit. Albert Heijn is klaar voor de toekomst.”
Namens de medewerkers hield Mari van der Venne een korte toespraak. “Gaan we de kleine ruimtes missen”, vertelt hij beeldend. “Nee, dat niet. We denken er met een glimlach aan terug. Vanaf nu werken we in een hypermoderne supermarkt waar we als personeel onze weg nog moeten vinden. Dat gebeurt vanzelf. Wat we niet hoeven te leren, is goed en gezellig omgaan met de klanten. Iedereen is welkom bij ons in de winkel.”

Acties en aanbiedingen
Om de opening te vieren heeft Albert Heijn komende tijd veel acties en aanbiedingen. Na het feestweekend beginnen de bingoweken. Van maandag 25 maart tot en met zondag 5 mei krijg je bij besteding van iedere 10 euro een gratis bingozegel. Een volle kaart is sowieso een verse appeltaart waard. Daarnaast maak je kans op de superbingo hoofdprijzen. Die variëren van een fiets, een wasmachine of een bordspellenpakket tot een reischeque, een laptop of elektrisch gereedschap. Ook maak je wekelijks kans op extra prijzenpakketten.

Albert Heijn Christiaens is te vinden aan het Kapelanieplein 23 in Schaijk. De supermarkt is dagelijks geopend van 8 tot 20 uur, op vrijdag tot 21 uur en op zondag van 10 tot 18 uur. Op het aangrenzende terrein kan gratis geparkeerd worden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties