Schaijk

Maatregel gaat vrijdag 31 augustus in

Afsluiting Korte Louwstraat Schaijk voor zwaar vrachtverkeer

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – De door het college voorgenomen afsluiting van een deel van de Korte Louwstraat in Schaijk voor zwaar vrachtverkeer gaat definitief door. De bezwaartermijn is voorbij en het enige bezwaar dat was ingediend, is inmiddels ingetrokken. Nu de vernieuwde aansluiting van de N324 op de Scheisestraat met verkeerslichten klaar is, kan de verkeersmaatregel op korte termijn geëffectueerd worden. “De afsluiting gaat per vrijdag 31 augustus in”, laat de gemeente Landerd weten.

Het besluit om een deel van de Korte Louwstraat - waar veel verkeersonveilige situaties plaatsvinden waarbij vrachtverkeer is betrokken - af te sluiten voor zwaar vrachtverkeer houdt de gemoederen in Schaijk al lange tijd bezig. De bewoners van De Korte Louwstraat zijn tevreden over de maatregel, maar de bewoners van De Louwstraat en Scheisestraat zijn, net als de ondernemers van het bedrijventerrein, veel minder te spreken over afsluiting. “Het industrieterrein aan de De Louwstraat bestaat al vijftig jaar en er zijn bijna 200 bedrijven gevestigd. Er zijn honderden mensen werkzaam, veelal uit Schaijk, en het is vanzelfsprekend dat er aan- en afvoer plaatsvindt. Behalve bewoners van de Korte Louwstraat zijn er verderop in de Louwstraat en op het industrieterrein zelf ook tientallen huizen die via de westelijke route bereikbaar moeten en willen blijven”, stellen de ondernemers. Bewoners van de De Louwstraat en Scheisestraat vrezen op hun beurt dat de verkeersdrukte in deze straten fors toeneemt na de afsluiting van de Korte Louwstraat.

Uitzonderingen
De maatregel houdt concreet het volgende in: de afsluiting van de Louwstraat en in het verlengde de Korte Louwstraat wordt vanaf de hoek met Industriepark 30 en de Louwstraat voor vrachtverkeer afgesloten en in tegengestelde richting ook vanaf de kruising Korte Louwstraat-Schutsboomstraat. Er zijn wel enkele uitzonderingen. Vrachtverkeer met een lengte van meer dan 22 meter mag wel gebruikmaken van de Korte Louwstraat. De kruising Scheisestraat-Rijksweg N324 krijgt nog een aanpassing. Wanneer deze is uitgevoerd zal de uitzondering alleen voertuigen langer dan 27 meter betreffen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties