Reek

Voorlopige vergunning voor tien jaar

Reek krijgt een Aldi

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Reek krijgt, waarschijnlijk dit jaar nog, een eigen Aldi. Dat heeft het Landerdse college van B en W dinsdag 16 april besloten. De gemeente verleent voorlopig een vergunning voor maximaal tien jaar. In die periode kan de discounter kijken of een permanente winkel in Reek haalbaar is. De tijdelijke winkel komt op een stuk grond aan de Mgr. Borretstraat tegenover het tankstation.

Aldi geeft zelf de voorkeur aan in eerste instantie een tijdelijke vestiging in Reek om in die periode te kunnen beoordelen of een permanente winkel op deze locatie voor hen haalbaar is. “In het coalitieakkoord staat dat de gemeente een discounter op Reek-Zuid wil faciliteren”, verklaart wethouder Hans Vereijken. “Als we na een paar jaar samen tot de conclusie komen dat het haalbaar is dan kan het traject opgestart worden. Die afweging maken we op een later moment.”
In het uitgevoerde koopstromenonderzoek staat dat een supermarkt in Reek mogelijk negatieve effecten heeft op Schaijk en Zeeland. “Dat gaat om enkele procenten”, weet Vereijken. “Het is zeker niet levensbedreigend. Het is de moeite van het proberen waard. De kans is groot dat het gewoon naast elkaar kan bestaan. Andersom heeft een Aldi ook een aanzuigende werking.”

Leefbaarheid
De komst van een supermarkt is een belangrijk onderdeel van het Reekse dorpsplan. Voor de RPP was het een van de speerpunten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Wethouder Vereijken is daarom blij dat de Aldi nu, al is het voorlopig tijdelijk, naar Reek komt. “Het is een opsteker van de leefbaarheid van dit mooie dorp”, stelt hij. “Hopelijk is het een verrijking voor de hele gemeente.”

Inspraak
Bewoners en ondernemers uit Landerd krijgen gedurende de tijdelijke periode dat de nieuwe winkel is geopend de gelegenheid een onderbouwde reactie te geven waarom zij voor of tegen een permanente discounter in Reek zijn. Deze input gebruikt de gemeente voor de beoordeling van een eventueel verzoek om een permanente supermarkt op Reek-Zuid te vestigen.

|Doorsturen

M

2019-04-17 08:10:47

Dan is het antwoordt al duidelijk.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties