Landerd

INGEZONDEN

Maashorst in de praktijk

Door Ties Coolen

Afgelopen zaterdag was ik samen met mijn wederhelft te gast bij het Business Event Uden. Een gala voor ondernemers uit de gemeente Uden (Uden, Volkel en Odiliapeel). Speciaal met het oog op de toekomst was er speciale regeling getroffen voor ondernemers uit Landerd. Een handreiking die je niet mag afslaan. Het was dan ook goed om te zien dat Zeelandse ondernemers deze handreiking met genoegen hebben aangenomen. Dit vertaalde zich middels een mooie vertegenwoordiging van uiteenlopende ondernemers uit het kerkdorp Zeeland.

Verbindingspluim en klein knoopje
Onze burgervader Marnix Bakermans (Landerd) kreeg tijdens het Business Event Uden de 'Verbindingspluim' overhandigd. Deze gaf hij terecht door aan Alfred van Meegen van de Zeelandse Ondernemersvereniging (ZOV). Onder het motto ‘ZOV 2.0’ heeft Alfred zich namelijk flink ingespannen om de brug te slaan tussen het businessevent in Uden en de Landerdse ondernemersgemeenschap. Onze burgervader haalde tijdens zijn woordje nog aan dat de gemeenteraad van Landerd nog wat twijfelt over de Maashorst-gemeente, hij drukte zich voorzichtig en politiek correct uit. Dat Landerd en Uden de verbinding zoeken is heel logisch gezien het feit dat de meerderheid van de bevolking graag een Maashorst-gemeente ziet. Bakermans doelde in zijn toespraak natuurlijk op de 'twijfelende houding' van de Landerdse gemeenteraad (uitgezonderd PL, VVD en VHL), die zelfs het kleinste knoopje* niet wil doorhakken.

* Het instemmen met een vrijblijvend verbindingsonderzoek naar de gemeente (klein) Maashorst.

Prominenten Maashorst-campagne
Schaijkse en Reekse ondernemers schitterden door afwezigheid op het Business Event Uden. Tijdens de campagne voor een Maashorst-gemeente zijn Schaijkse en Reekse ondernemers gevraagd hun positieve mening te ventileren over een Maashorst-gemeente en de kansen die zo’n gemeente kan bieden. Deze mening werd middels citaten verspreid via Facebook, foldermateriaal en lokale kranten. Persoonlijk ben ik van mening dat lokale ondernemers een belangrijke rol hebben in de leefbaarheid van onze dorpskernen en ze mee de koers kunnen bepalen. Echter verbaast het mij dat de handreiking van Business Event Uden door het MKB Schaijk-Reek blijkbaar niet is aangenomen. Een gemiste kans.

Een verklaring kan ik niet bedenken, vandaar dit schrijven om opheldering te krijgen waarom Schaijkse en Reekse ondernemers niet vertegenwoordigd waren. Als men graag een Maashorst-gemeente wil -in welke vorm dan ook- moet men bereid zijn te investeren in het verbinden. Dat begint met het uitspreken van de wil (campagnecitaten), maar ook door handreikingen aan te nemen.

Business Gala Oss
Enkele maanden terug waren wij ook op het Business Gala in Oss. De vertegenwoordiging van Schaijkse en Reekse ondernemers was daar aanzienlijk hoger dan in Uden. Zoals ‘wij’ ondernemers weten pakt de praktijk veelal anders uit dan de theorie. Op papier kun je alles zo mooi maken als je wenst, totdat de praktijk zich aandient. Kunnen ‘wij’ in deze die conclusie nu ook trekken?

Ties Coolen
Inwoner van Schaijk, ondernemer en politiek ongeschikt

|Doorsturen

Willem van Tilburg

2017-05-16 16:07:54
Terechte opmerking Ties. Wellicht voelen de Schaijkse en Reekse ondernemers zich meer verbonden met Oss dan met Uden. Geeft in ieder geval stof tot nadenken en discussie.

Sjakie

2017-05-16 16:25:39

Zeurpiet 

Nico Degen

2017-05-17 08:00:02

Uitstekend geschreven verhaal, echter de reactie van Sjakie vind ik nogal breedsprakig, kan best wat minder, bijvoorbeeld helemaal niets.

the real Sjakie

2017-05-17 14:23:36

We hebben een bedrieger in ons midden. Iemand heeft mijn pseudoniem gejat. Ik vind het een uitstekend stuk! Dat hele Maashorst idee is van begin af aan een sprookje geweest om mensen voor de gek te houden. Dat blijkt keer op keer in de praktijk.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?