Advertorial T&W Bouw Volkel

Aanbrengen EPDM-dakbedekking is kinderspel

Door Paul Verstegen

VOLKEL - Door de toenemende vraag naar buitenverblijven, is het assortiment dakbedekkingen bij T&W Bouw in Volkel verder uitgebreid. Naast dakshingels, stalen dakpanplaten, rietplaten kunt u er vanaf nu ook voor EPDM-folie terecht. Veel buitenverblijven hebben een plat dak. Vroeger moest er een dakdekkersbedrijf aan te pas komen om het dak te voorzien van een bitumineuze dakbedekking. Dit is nu verleden tijd.

EPDM is een populaire dakbedekking. Het is een soort die momenteel veel wordt gebruikt voor het opnieuw bedekken van een dak. EPDM is een afkorting voor de stoffen die hiervoor gebruikt worden, namelijk Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Het is een licht materiaal dat ook nog eens makkelijk is aan te brengen door de flexibiliteit van het product. Ook zonder open vuur kan EPDM simpel en snel worden aangebracht. Het grootste voordeel is de enorm lange levensduur van over de 50 jaar.

Voordelen
EPDM heeft een hoge kwaliteit materiaal dat zich ontleed in meerdere voordelen. Zo is het materiaal naadloos. Dit zorgt ervoor dat het geen zwakke plekken ontwikkelt. Vaak zijn de naden op een groot oppervlak als eerste kapot, een probleem dat bij EPDM niet voorkomt. Het is een elastisch product, waardoor het een extra lange levensduur heeft.
Een dak wordt voortdurend blootgesteld aan pittige weersomstandigheden in zowel warme als koude temperaturen. EPDM droogt niet uit waardoor het niet scheurt. Vaak gaat een dakbedekking scheuren door uiteenlopende weersomstandigheden, dit probleem zal bij dit materiaal niet voorkomen. Ook heeft u hier weinig onderhoud aan. Door de sterkte van het materiaal volstaat het dat u jaarlijks uw dakgoot en waterafvoer schoonmaakt. Hierdoor gaat uw dak ruim 50 jaar mee en hebt u er amper omkijken naar.

Duurzaamheid
EPDM heeft ook voor het milieu een flink aantal voordelen. Door de levensduur gaan de materialen langer mee en hoeft er minder snel een nieuw dak aan te pas te komen. Het staat bekend als een duurzame en milieuvriendelijke dakbedekking. Dit komt omdat het recyclebaar en makkelijk herbruikbaar is. Ook het folie is verantwoord voor het milieu.
Naast de EPDM-folie zijn de toebehoren zoals lijm en hemelwaterafvoer uit voorraad leverbaar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dakbedekking? Dan raden wij het u aan om vrijblijvend langs te komen bij T&W Bouw aan de Nieuwe Udenseweg 6 in Volkel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties