Langenboom

Wok de Beleving in Langenboom is meer dan een All you can eat-restaurant

'Sushi is een gerecht dat we dagelijks vers maken en dat proef je'

Door Corné Kremers

LANGENBOOM - In november vierde sushi- wok- en grillrestaurant De Beleving aan de Graafseweg in Langenboom het 5-jarig bestaan. Amy en Ming kijken met een goed gevoel terug op dit eerste lustrum. “Na een vliegende en drukke start in 2012 hebben we wat veranderingen in het concept aangebracht. Dat om onze bezoekers meer te kunnen bieden dan All you can eat. We bleven veel vraag houden naar dat concept en vandaar dat we dit nu uit hebben gebreid met drank erbij.” All you can eat inclusief drank is de basis van Wok de Beleving, maar daarnaast heeft men een sushi-afhaalkaart en is men ook actief met catering op locatie. Maar er zijn ook nog mooie plannen voor de toekomst.

Amy en Ming. (foto: Ferry Vloet)

De basis van sushi- wok- en grillrestaurant de Beleving in Langenboom is het concept All you can eat inclusief drank. Voor een vast bedrag kan men van een zeer uitgebreid buffet kiezen tussen verschillende gerechten. Daarnaast bereiden Chinese koks gerechten via onder andere Live Cooking in een wok of op een teppanyakiplaat. “We hebben nu 3 koks,” vertel Ming. “Het team breiden we binnenkort uit met 2 extra koks. Dat zodat we de vraag naar verse sushi en andere gerechten goed aan kunnen.”

Sushi
Amy en Ming merken dat veel van hun gasten speciaal voor Sushi komen. Amy: “Sushi is een gerecht dat we dagelijks vers maken en dat proef je.” “Wat veel mensen niet weten is dat sushi maken een intensief werk is,” vult Ming aan. “Hygiëne is hierbij erg belangrijk. We werken met verse vis en vlees en dan heb je naast veel ruimte ook telkens schone materialen nodig.” Ming vertelt dat men nu zo’n 30 verschillende soorten sushi maakt.

Sushi afhalen en bezorgen
Dat de sushi bij de Beleving goed in de smaak valt, blijkt ook uit de toenemende vraag om ook sushi af te kunnen halen. Emy: “Daarom hebben we sinds kort ook een speciale sushi-afhaalkaart. Men kan telefonisch bestellen zodat we de sushi vers kunnen maken.” Naast afhalen start men binnenkort ook met sushi-bezorgen. “Waarschijnlijk kan dit vanaf medio januari. Hiervoor moeten we nog wat zaken voorbereiden en hebben we de extra koks nodig.”

Sushi à la carte-restaurant
Vanaf medio januari is er ook de mogelijkheid sushi à la carte te eten. Amy: “Hiervoor richten we ‘de pub’ als restaurant in. Hier kan men dan à la carte eten en kan men kiezen voor grote en kleine gerechten. Dit is soms voor onze gasten makkelijker of sneller dan bijvoorbeeld in het Wok restaurant, waar je toch een langere tijd aan het eten bent.”

Authentiek Chinees eten
In het sushi à la carte-restaurant zullen op termijn ook meer authentieke Chinese gerechten op de kaart komen. Ming: “Ik ben een echte Chinese kok en wil graag de echte Chinese keuken laten proeven. Niet het Europese Chinese eten, in China kennen ze niet eens Babi Pangang. Echte Chinese gerechten zijn ook niet geschikt voor een buffet, die moet je telkens vers maken. Dat gaan we dan straks ook doen in het à la carte-restaurant.”

Catering
De Beleving is al enige tijd actief met catering op locatie. “Men kan uit verschillende arrangementen kiezen,” vertelt Amy. “Alles wat we in de Beleving aan gerechten bieden is mogelijk, onze koks bereiden alles hier voor en op locatie stellen we het dan in buffetvorm op.”

Meer weten? Like dan de Facebookpagina van De Beleving Langenboom, bel 0486-431153 of kijk op www.wokdebeleving.nl

 

Amy en Ming.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties