Grave

Kimberly’s Choice in alle maten

'Voor dochters, moeders en oma’s'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Je merkt in alles dat familie in het leven van Kimberly van Grinsven een heel belangrijke rol speelt. Bij binnenkomst, afgelopen week, moest er nog flink gewerkt worden. Oma en opa waren volop bezig. Haar moeder is haar grote voorbeeld en leermeester als het gaat om het bestieren van een modezaak. Haar vader was altijd paraat als ze ergens naar toe moest. Vaste chauffeur. Dat familiale, gecombineerd met haar Brabantse roots van gezelligheid en open mind en deur, is ook het uitgangspunt van haar winkel in Rogstraat 30, die vandaag onder de naam Kimberly’s Choice, open gaat.

“Laat de mensen gezellig even binnenkomen. Een kopje koffie met iets lekkers erbij en lekker rondsnuffelen. Ik spring er niet meteen op af of ik kan helpen, maar laat de mensen hun gang gaan. Als ze me nodig hebben zullen ze dat best vragen. Niets gevonden? Geen probleem. Volgende week hebben we weer andere spullen in de winkel en is er weer een nieuwe kans”, is Kimberly’s Choice.

Kimberly in Grave
Kimberly is geboren in Den Bosch en getogen in Vinkel. “Na de Havo ben ik eigenlijk haast ongemerkt in het modellenwerk terechtgekomen. Van daaruit was het een kleine stap naar Missverkiezingen. Ik deed mee aan Miss Regio Nederland, won de Miss Media 2014 en de Miss Grand Sea Europe. Ik heb ook meegedaan aan de Miss Univers verkiezing in Cyprus. Daar werd ik tweede, achter de kandidate uit Cyprus. Ik won wel alle bijverkiezingen zoals de votes online. Ik kreeg een contract bij de organisatie van die verkiezingen, een Bulgaars managementkantoor. Daarvoor heb ik een videoclip opgenomen, en heb er ook veel liefdadigheidswerk gedaan, zoals het bezoeken van kindertehuizen. Ook deed ik promotiewerk. Intussen bleef ik in de zaak van mijn moeder in Sint Oedenrode werken. Als rechterhand, maar vooral als leerling. Zij heeft me alle kneepjes van het vak bijgebracht. Haar ervaring was en is nog steeds een geweldig klankbord. Ieder weekend waren we ook op pad om nieuwe kleding en accessoires te zoeken. In Parijs, Milaan of Düsseldorf. Vanuit haar kijk op mode ga ik ook mijn eigen winkel presenteren. Best spannend, want nu sta ik voor het eerst op eigen benen”.

Kimberly’s Choice
Kimberly zit op haar praatstoel: “We kwamen regelmatig in Grave. Een gezellig stadje. Al reden we er alleen maar doorheen, steeds werd ik geraakt door de schattige panden. Authentiek, apart, beetje sprookjesachtig, vond ik het. Grave werd mijn droom. Mode is mijn ding. Het bleef aan me trekken. Dus toen ik besloot om voor mezelf te beginnen trokken we naar Grave. Ik was echt verliefd op deze mooie plaats. Ik kwam hier in de oude pastorie binnen en wist het meteen. Dit wordt het. Ik voelde het heel intens. Wow. Dat gevoel heb ik nodig. Het klikte meteen. Ik moet er natuurlijk wel mijn eigen draai aan geven. Mijn doel is om een winkel te hebben die ervan uitgaat dat dochters, moeders en oma’s hier iets van hun gading kunnen vinden. Een soort familiegevoel creëren”.
We leven in een tijd dat vrouwen het niet fijn vinden om jaren na elkaar dezelfde kleding te dragen. Kimberly: “Daarom heb ik voor betaalbare mode gekozen. Omdat kleding snel wisselbaar moet zijn heb ik liever tien dingen van € 30,- dan één kledingstuk van € 300,-. Bovendien gaan we nog steeds iedere zondag op pad. Op zoek naar nieuwe, leuke en betaalbare kleding. In de maten 36 tot en met 50. Voor elk wat wils. Ik hoop ook op gezelligheid in de winkel. Daar ga ik echt mijn best voor doen. Mensen moeten zich welkom voelen. Net zoals ik het in Sint Oedenrode heb geleerd. Toen ik daar vertelde dat ik in Grave voor mezelf ging beginnen, kwam die klant de volgende dag met een bloemetje. Dat raakte me zeer. Mooi. Ze beloofde om ook in Grave te komen”.

Wat meteen opvalt is dat het zo licht is in de winkel. De verschillende artikelen komen er mooi in uit. Kimberly: “We hebben natuurlijk dameskleding. In alle maten. Zeer betaalbaar. De collectie wordt wekelijks vernieuwd. We zoeken dingen die ik voor een leuke prijs kan verkopen. Op zondag en maandag kun je me in Amsterdam of Düsseldorf vinden. Om dat betaalbare te bewaken vind je bij mij geen dure merkkleding, maar wel de laatste mode. Omdat we verder kijken dan alleen kleding, hebben we ook die dingen in het assortiment, die de kleding kunnen aanvullen en compleet kunnen maken. Tassen, schoenen, sieraden, oorbellen en horloges. Bij een hele outfit van blouse, broek en schoenen, mag er, om het af te maken best nog een leuke ketting bij. Dan doen we geen dure, maar hebben we een leuke voor bijvoorbeeld 14,95. Zo is het nog eens leuk om iets anders aan te trekken”.

Aan het enthousiasme van Kimberly zal het niet liggen. Ook niet aan haar drang naar gezelligheid. Een aanwinst voor Grave.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

Dagboek Diala en Enas