Grave

Megens Woninginrichting verhuist naar Wijchen

'Verandering geeft ook inspiratie'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Alleen al de aankondiging van de verhuizing van Woninginrichting Megens vorige week op Facebook, bracht een deining van jewelste teweeg. Immers, Megens hoorde op de Graafse Markt. Net als De Gouden Leeuw, het Historisch Stadhuis en de Elisabethkerk. Er werd gegist naar mogelijke verklaringen. Vingers in schuld gedoopt wezen naar de gemeentelijke beleidsmakers. Rob Megens kan er wel om lachen: “Nee, niemand heeft er schuld aan. Het is mijn eigen beslissing geweest. Ik heb een geweldige tijd in Grave gehad. Blijf er ook met liefde wonen. Maar soms gaat het gewoon kriebelen. Dan wil je iets anders. Bovendien geeft verandering ook inspiratie”.

In 1962 openden Jan en Netty Megens hun winkel op de Markt in Grave. Rob: “Mijn vader kwam uit Druten, mijn moeder was een Geffense. Mijn opa van vaderskant runde een meubelmakerij annex woningstoffeerderij. Op een gegeven moment wilde mijn vader voor zichzelf beginnen. Dat werd in Grave. Precies tussen Druten en Geffen in. Een stadje met grote mogelijkheden. Mijn broer en ik groeiden op in een echt ondernemersgezin waar altijd hard werd gewerkt. Dat was gewoon een levensstijl. Mijn vader legde tapijten, mijn moeder naaide de gordijnen. Het bedrijf groeide en werd een begrip in de streek. Ik groeide ook en wilde in dit bedrijf verder gaan. Daarvoor deed ik de vakopleiding woninginrichting in Rotterdam. Het bedrijf was ruim gesorteerd en kende voor de klanten vele mogelijkheden”.

In 1998 nam Rob het bedrijf over. Vader Jan, die van Drutenaar al snel een echte Gravenaar werd, getuige zijn koosnaam Jantje Megens, is inmiddels overleden. Moeder Netty loopt tijdens het interview vrolijk mee te sjouwen om alles te verhuizen. Hard werken verleer je niet zo gauw. Na 20 jaar Grave is Rob toe aan een nieuwe uitdaging. Ondanks het feit dat hij op een prachtige, centrale plek in Grave zit: “Ja, dat klopt. Maar ik ben niet zo van de verkoop van bijvoorbeeld bedden. Mijn hart is steeds meer uitgegaan naar het ontwerpen van interieurs en het geven van kleuradviezen. Dat vind je ook in de nieuwe naam terug: “Rob Megens Woonatelier”. Mijn creatieve kant bleek steeds meer het daglicht te zien. En dat licht speelde een rol bij de uiteindelijke beslissing om te verhuizen naar Wijchen”. De verhuizing is al heel snel. Daarom zijn er tot 25 november in Grave op de Markt bij Rob nog speciale opruimingsacties. Op 25 november gaan de deuren in Grave definitief dicht.

Rob Megens Woonatelier Wijchen
“De vertrouwde plek op de Markt in Grave wordt ingeruild voor een industriële, inspirerende ruimte in Wijchen. Een ruimte met veel daglicht. Met meer mogelijkheden voor interieur- en kleuradviezen. Grave blijft echter mijn woonplaats en verzorgingsgebied. Met dezelfde klantgerichtheid, deskundigheid en service. Het is bovendien maar tien minuutjes rijden naar het nieuwe atelier. Met een goede bereikbaarheid en parkeerplaatsen voor de deur. We zijn een specifiek bedrijf, dus echt midden in een centrum zitten is voor ons geen noodzaak. Onze collectie blijft grotendeels hetzelfde. Alleen de beddenafdeling stoten we af. Op dit moment hebben we het enorm druk met verhuizen. Dus veel aan de toekomst denken zit er nog niet in. Terugdenkend kan ik wel zeggen dat we in Grave een prachtige tijd hebben gehad. Met heel veel vaste klanten. Uit Grave zelf, maar ook uit de wijde omgeving. En die klanten hoop ik ook op de nieuwe plek terug te zien”.

Nog even terugkomen op die donderslag bij heldere hemel, toen het nieuws verscheen in de Arena. Rob: “Ja, heel simpel eigenlijk. Eerst moest alles helemaal geregeld zijn. Pas dan kun je iets bekendmaken. Precies hetzelfde geldt voor de vraag wat er met deze ruime plaats op de Markt gaat gebeuren. Ik weet het echt nog niet”. Ik kijk Rob recht in zijn blauwe ogen: “Echt niet?” “Nee, echt niet. Als ik al iets wist zou ik het je zeggen. Ik wil eerst alles hier nu netjes afronden en in Wijchen alles netjes voor elkaar hebben. Daar kan ik wel al over zeggen dat we tussen Kerstmis en Nieuwjaar een aantal speciale acties zullen hebben. En iets lekkers in de winkel natuurlijk”.

Rob Megens Woonatelier
Nieuweweg 78
6603BR Wijchen
024-8445705
info@megens-woninginrichting.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties