Grave

Tim en Marie-Antoinet trots op hun mooie zaak

The Potato Bakery: Gewoon heel apart

Door Freddy Klooté

GRAVE - Tim van Kuppeveld (24) en zijn vriendin Marie-Antoinet Sebregts (20) zijn al ruim vier jaar “een stelletje”. Een ondernemend tweetal. Met bijzondere ideeën over een zaak die frietjes, koffie, ijs en andere lekkernijen verkoopt. Op een bekende plek in Grave. Pal naast de restanten van wat eens Graafse trots was, het Palazzotheater, in de voormalige brood- en banketbakkerij van Tilleke Leurs. Tim, zoon van George en Hilde van Café-restaurant en terras De Maaspoort: “De horeca stroomt door mijn aderen”. Hij was chef in de keuken van zijn ouders. Ook Marie-Antoinet is in de Maaspoort getroffen door het horecavirus: “Ik werkte er al vier jaar in de bediening. Tijdens een studie Communicatie in Den Bosch heb ik Tim ontmoet. Hij was de vriend van mijn neef”. Samen hebben ze de grote stap genomen. Het opzetten van een eigen horecazaak. Met allemaal aparte lekkernijen.

Tim is naar de koksschool in Cuijk geweest: “Na het halen van mijn diploma ben ik meteen thuis in De Maaspoort aan de slag gegaan”. Zijn hand in de keuken kon menigeen bekoren. De combinatie kwaliteit/prijs /portie zorgde voor een vaak vol restaurant, dat in de zomermaanden vergroot was met een terras, dat uitkijkt over de Maas. Waar kun je beter van een goede maaltijd genieten? Tim was daarnaast ook een goede organisator. Hij organiseerde het succesvolle Foodtruckfestival. Hij noemt zichzelf “een echte Gravenaar, met een hart voor Grave”.

Ruim een half jaar geleden startten Tim en Marie-Antoinet met hun plannen voor een eigen zaak. Een zaak die hun eigen stempel droeg. Na veel hobbels tijdens de realisatie toverden ze de voormalige bakkerij om tot een hypermoderne tempel waar men het voedsel een speciale plaats toedient. Tim: “Het is een concept waar vers, ambachtelijk, eerlijk en zelfgemaakt de trefwoorden zijn. Neem onze friet. We hebben een speciale boer waarvan we de aardappelen kopen. Dat bepaalt al een groot deel van de kwaliteit. Iedere aardappel gaat door onze handen. We wassen, ontpitten, snijden en bakken ze voor. Nee, schillen doen we niet. De friet wordt ongeschild gebakken. De voorgebakken friet laten we een paar uur rusten. En het afbakken daarna gebeurt in gezonde gezuiverde olie, zonder kleur- of smaakstoffen. Je kunt de friet puur eten of met één van de vele toppings. Die variëren van truffelmayonaise tot een heerlijke bavette. Alles zelf gemaakt. Er is een keur van kroketten beschikbaar. Zelf gemaakt. Net als de satésaus of de beef teriyaki”. Bij een rondleiding door de keuken loopt het water me uit de mond en slaan mijn neusvleugels wild heen en weer. Als het deksel van hacheepot gaat denk je alleen maar aan die geweldige pure geur. “Puur”, is ook al zo’n begrip dat TPB gewoon heel apart maakt.

Van de warme keuken gaan we naar de koude hoek, waar het ijs je bijna smekend aankijkt. Tim: “We kopen dit geheel ambachtelijke ijs van een Italiaanse familie die ergens op een boerderijtje woont. De hele familie is ermee bezig. Natuurlijk zonder smaak- of kleurstoffen, maar met de pure smaak van verse vruchten, noten, chocolade en noem maar op. Het enthousiasme van de ijsmakersfamilie krijg je er als extraatje bij”. Verder kun je kiezen uit maar liefst 9 verschillende toppings.
Ook in de koude-drankenhoek kijk je verbaasd op. Marie-Antoinet: “We hebben de frisdranken van Franklin & Sons, die bij ons concept horen. Gemaakt van verse producten met vers fruit”. Er wordt een kopje koffie geserveerd. Braziliaanse lekkernij. Met een echt Belgisch chocolaatje. Als Tim en Marie-Antoinet even andere gasten te woord moeten staan, vraag ik enkele medewerkers om hun eerste ervaringen.

Na het eerste weekend
Zoë: “Het was druk, druk, druk. Maar ook superleuk werk. Met mensen bezig zijn, ligt me goed. Ik heb een leuke baas en een leuke bazin. Ik heb al vaker in de horeca gewerkt, maar dit is echt een fijn plekje. De sfeer is keileuk”.
Maud: “Het werk, het team, de leiding, het is allemaal super. Gezellig druk was het afgelopen weekend. Ik vind het leuk om mensen te laten proeven van natuurlijke en ambachtelijke producten. We werken met het beste frituurvet van Nederland”.
Als laatste groep producten wil ik graag de gebakjes zien. “Helaas, pech”, lacht Tim, “die zijn er allemaal uitgegaan dit weekend. Een bevriende banketbakker maakt die speciaal voor ons. In de lijn van ons concept. Woensdag hebben we ze weer”. Woensdag? “Ja, morgen, dinsdag zijn we gesloten. Alle andere dagen zijn we geopend van 12 tot 21 uur. Wat ik nog wel heb zijn de Luikse wafels. Ook die maken we helemaal zelf. Lekker zijn die”.

The Potato Bakery is telefonisch bereikbaar op 0486-750419. Smakelijk. (foto's: Marco van den Broek)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties