Grave

Nader Bekeken door Kathelijn van Dongen

Snel in perfect shape voor de zomer?

Door Kathelijn van Dongen van Natuurlijk! Bij Kaat

De eerste zonnestralen mochten we in het eerste weekend van april alweer verwelkomen. Het kwik steeg zelfs naar twintig graden... Geweldig nieuws, toch? Of stijgt met het kwik ook jouw onzekerheid over je gewicht. Ben je er al aan toe om wijde truien te verruilen voor zomerse jurkjes? Of denk je alleen ‘hoe kom ik snel in perfect shape voor de zomer’.

Grijp niet naar poeders, pillen en shakes nu de eerste rokjesdag steeds dichterbij komt. Laat al die crash diëten links liggen en kies voor een blijvend resultaat. Hoe fijn zou het zijn als je deze zomer al wat kilootjes kwijt bent en gemotiveerd aan een gezonde levensstijl werkt. Een manier van leven waardoor je je volgend jaar helemaal geen zorgen maakt over hoe die bikini staat. Die staat je namelijk geweldig, omdat je nu een stabiel gewicht hebt.

Crash diëten gevaarlijk
Er zijn ontzettend veel crash diëten, maar wat ze bijna allemaal gemeen hebben is het feit dat je veel minder calorieën binnen krijgt dan je eigenlijk dagelijks nodig hebt. Honger is daarmee onvermijdelijk. Die rommelende maag, maar ook een misselijk gevoel, concentratiestoornissen, hoofdpijn en duizeligheid lachen we vaak weg met ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’.

Maar ben je je er eigenlijk van bewust dat dit niet gezond is. Je stofwisseling vertraagt als je die hongergevoelens negeert met als resultaat dat je uiteindelijk juist minder goed afvalt. Maar je breekt er ook spierweefsel mee af. Toch zonde, want dat heb je juist nodig als je gaat sporten, omdat je lekker strak in je vel wil zitten. Omdat heel wat van die crash diëten eenzijdig zijn, riskeer je diverse voedingstekorten. Ik hoef je vast niet uit te leggen dat dat ook niet zo’n goed idee is.

Je bent nog op tijd
Wil je voor de zomer in shape zijn, dan ben je nog op tijd. Bij Natuurlijk! Bij Kaat werk ik met het 12-wekenprogramma van Weg met de Weegschaal. Een praktisch stappenplan, waarbij we toewerken naar een gezonde levensstijl. Alléén gezond eten is daarbij niet voldoende. Je lichaam moet een goede basisconditie hebben, daarvoor is het belangrijk dat je ook voldoende gaat bewegen én ontspannen.

Daar hoef je je leven niet voor op z’n kop te zetten. Alles gaat heel geleidelijk. Durf jij de uitdaging aan en straal je deze zomer in die geweldige zomerse outfit?

Kathelijn van Dongen, Natuurlijk! Bij Kaat
Achter de Kerk 15, Grave
06 19 62 69 61
www.natuurlijkbijkaat.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties