Grave

Sanidrõme Oomen Grave viert 50-jarig jubileum

Door Simone van de Wijdeven

GRAVE – Op vrijdag 31 augustus viert Sanidrôme Oomen in Grave het 50-jarig bestaan op de Klinkerstraat 6, waar Ger (74) en Tine Oomen ooit begonnen. Ook zoon Mark (49) en dochter Ingrid (46) werken al jaren in de zaak. “Het zijn vooral onze persoonlijke aanpak en de tijd die we aan onze klanten besteden, die onze klanten zo aanspreken. Mensen voelen zich bij ons geen nummer”, weet Ger.

Ingrid, Ger en Mark.

Ger start in 1968, op 24-jarige leeftijd, zijn eigen winkel, nadat hij al bijna tien jaar in de smederij van zijn vader in Velp had gewerkt. “In het begin ging ik waterleidingen aanleggen bij de boerenbedrijven. Maar toen er aardgas kwam, wilde iedereen een gaskachel. Dat was het moment om voor mezelf te beginnen.” Samen met zijn partner Tine koopt Ger het pand aan de Klinkerstraat waar de winkel en showroom nog steeds aanwezig zijn. “Je moest de gaskachels aan de mensen kunnen laten zien.” Het jonge echtpaar gaat boven de zaak wonen. “We draaiden vanaf het begin al heel goed. Zo verkochten we 100 kachels in vier maanden tijd!”, weet de trotse eigenaar. “Daarnaast legden we ons ook toe op de installaties van leidingen in nieuwbouwwoningen, zeker in de jaren zeventig toen er enorm veel gebouwd werd.”

Badkamers
Vanaf de jaren ’80 krijgt de badkamer een steeds prominentere plaats in het huis. “Daarom hebben we de focus op de badkamer gelegd. Mensen brengen langere tijd door in de badkamer, die daarom om meer design vraagt”, vertelt Mark. Mark, die ooit architect wilde worden om te kunnen ontwerpen, koos er uiteindelijk zelf voor om in de zaak van zijn ouders te stappen. “Ik vind tekenen en ontwerpen het mooiste wat er is. Alleen toen ik aan de opleiding begon, werd er overgeschakeld op computers. Architect worden trok me veel minder. Ik besloot alle diploma’s te halen als installatiemonteur en bij mijn vader te gaan werken.” Mark is inmiddels bijna 30 jaar mede-eigenaar. Ingrid is al 25 jaar in dienst.

Persoonlijke aanpak
Toen Nederland er na de crisis van de jaren ’80 weer bovenop kwam, stond het bedrijf voor een belangrijke keuze: blijven we klein of verhuizen we naar een groot pand en gaan we uitbreiden? “We kozen heel bewust om klein te blijven. Directeur zijn en leiding geven aan 50 mensen, dat past niet bij ons”, legt Mark uit. “Ik wilde vooral blijven ontwerpen en particulieren zo goed mogelijk bijstaan.”
Zo gezegd, zo gedaan. “De klant weet dat wij echt naar hem luisteren. We gaan op locatie kijken en ontwerpen een badkamer op de computer waar ze bij zitten. Hun persoonlijke inbreng nemen we mee uiteraard in de uitwerking. In onze showroom kunnen we hen dan de diverse mogelijkheden laten zien. Er is altijd keus in producten, ook qua prijsklasse.” Volgens het drietal ligt hun kracht in het scheppen van vertrouwen bij de mensen. “Wij investeren in de klant, we kennen hun persoonlijk verhaal. Vaak komen ze na jaren weer bij ons terug. Daar zijn we best wel trots op.”

Toekomst
Sinds 2017 werkt het bedrijf onder de naam Sanidrõme Oomen. “Het is een fijne organisatie, waar de inbreng van de leden, zoals wij, meetelt in de besluitvorming als het gaat om de koersbepaling. Dat voelt heel goed.”
De toekomst ziet er rooskleurig uit. Mark en Ingrid zetten het bedrijf voort. “Ons pap werkt ook nog steeds in de zaak. Hij woont hierboven en is altijd betrokken. Helaas is mama vorig jaar november weggevallen. Dat heeft een enorme impact gehad op ons gezin. We zijn een hechte familie, we eten vaak bij elkaar en mama hoort er gewoon bij. We zoeken nu de juiste manier om verder te gaan. Ons pap blijft net zo lang werken als hij zelf graag wil. In principe kunnen we alle drie hetzelfde, maar de een doet net iets meer van het een dan van het ander. Zo doe ik het ontwerpen, is pap bezig met de bevoorrading en doet Ingrid veel in de winkel. We gaan voorlopig dus gewoon zo door!”

U bent van harte welkom op de receptie van Sanidrõme Oomen. Op 31 augustus tussen 15 en 20 uur aan de Klinkerstraat 6 in Grave.

 

Ger en Tine Oomen in vroeger tijden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties