Grave

Na de jaarwisseling ga ik echt afvallen…

Door Kathelijn van Dongen van Natuurlijk! Bij Kaat

Heb jij al goede voornemens gemaakt voor volgend jaar? Klinkt de zin ‘na de jaarwisseling ga ik echt afvallen’ jou wel heel bekend in de oren? Waarom zou je wachten, terwijl je nu al een flinke winst kunt behalen? Denk je dat je de verleidingen tijdens de feestdagen niet kunt weerstaan, laat mij je dan begeleiden.

Draait Kerstmis bij jouw thuis ook vooral om urenlang lekker én veel eten met familie en vrienden? Misschien zie je er zelfs tegenop, omdat je tijdens de decembermaand - en dat begint natuurlijk al met alle zoetigheid rondom Sinterklaas - door al dat lekkers standaard een paar kilootjes aankomt. Maak je geen zorgen, jij kunt deze verleidingen ook weerstaan.

Niet verboden
Zie het eten niet als ‘verboden’ of ‘een zonde’, maar geniet van wat je neemt. Proef de smaak, ruik de geuren en eet bewust. Uit ervaring weet ik dat je dan minder eet dan je normaal zou doen. Wist je dat je ook minder eet als je voor een nauwsluitende outfit kiest; dan heb je namelijk eerder de neiging om te stoppen met eten dan wanneer je een losse jurk draagt.

In veel gezinnen komt tijdens deze dagen ook het gourmetstel uit de kast. Dan pak je al snel een stukje stokbrood met kruidenboter, terwijl je wacht tot je vlees gaar is. Herkenbaar? Is dit voor jou ook zo’n procedure die zich menigmaal herhaalt tijdens de avond? Maar waarom zou je zoveel brood en vlees eten? Kies bijvoorbeeld voor plakjes komkommer of tomaatjes. Of warm stukjes paprika of champignons op. Bepaal vooraf hoeveel je wil eten en leg dat op een apart schoteltje klaar; daardoor eet je je niet tonnetje rond en hou je aan de avond echt een goed gevoel over.

Verzekering gebruikt?
En zo kan ik nog wel even door gaan met tips die de feestdagen voor jou écht tot een feestje maken. Dan heb je toch helemaal geen reden om te wachten met afvallen? Check daarnaast ook je verzekering, want misschien wordt mijn consult wel (deels) gedekt door je aanvullende verzekering. Dan pak je dat voordeel aan het eind van het jaar toch maar mooi mee.

Wil jij nog meer tips ontvangen, volg Natuurlijk! Bij Kaat dan via www.facebook.com/Natuurlijkbijkaat. Rest mij nog maar één en dat is jullie prachtige feestdagen en een gelukkig 2017 te wensen.

Kathelijn van Dongen, Natuurlijk! Bij Kaat
No excuses | No nonsense | No way out
Grave - Gennep
06-19626961
www.natuurlijkbijkaat.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties