Grave

'Klantvriendelijkheid staat voorop'

Minoe en Terence de Waal nieuwe eigenaars Primera Grave

Door Freddy Klooté

GRAVE - Nogal logisch, die klantvriendelijkheid, zou je denken. Helaas is het begrip in nogal wat winkels in den lande nog niet geheel ingedaald. Terence en Minoe de Waal zijn vast van plan om van hun nieuwe Primera in Grave een keileuke winkel te maken. Waar klanten graag naar binnen gaan. Zich thuis voelen. Met een flinke portie service en een brede glimlach. Een helpende hand en een eerlijk advies. Kortom, zoals het hoort. Sinds februari 2018 hebben ze ook al een Primera in Son en Breugel. Omdat het gebouw nogal wat aanpassingen vroeg zijn ze daar intensief mee bezig geweest. Terence: “In mijn achterhoofd speelde het toch steeds. Als de Primera in Grave ooit vrijkomt, dan ga ik mijn uiterste best doen om daar in te komen”. Rayonmanager van de Primera, Marco Oppers, lacht: “Toen de vorige eigenaar te kennen gaf weg te willen gaan, heb ik dat meteen aan Terence doorgegeven”.

Terence de Waal is een geboren Gravenaar. Zoon van de helaas jong verongelukte Jan-Paul de Waal. Op jonge leeftijd verhuisde hij naar Gassel: “Daar ben ik naar de basisschool gegaan. Ik herinner me nog goed dat ik bij meneer van Kraaij in de klas zat. Hij was best streng en dat had ik nou precies nodig”. Na het Merletcollege deed Terence de Middelbare Hotelschool, afdeling Manager en ondernemer: “Ik denk dat het ondernemerschap in mijn genen zit. Ik heb ook nog administratie in Nijmegen gedaan. En ondertussen bij VV Gassel gevoetbald. Ik herinner me een paar kampioenschappen bij de jeugd. Ik was enorm snel, maar kon niet echt goed voetballen. Ik ging best graag uit. Op oudjaarsnacht 2014/2015 zag ik Minoe weer. Het was meteen vuurwerk”.

Minoe schiet keihard in de lach: “Ik ben in Schaijk geboren. Na de basisschool daar ben ik naar het Hooghuis Lyceum in Oss gegaan. Ik wilde al van jongs af aan in de zorg werken. Dat lukte. Na het voortgezet onderwijs ben ik gaan werken in de Zorgresidentie in Velp. Daar werd ook de oma van Terence verpleegd. We kwamen elkaar wel eens tegen. Gingen ook wel eens samen naar de kroeg. Ja, die oudjaarsavond werd het serieus. In mijn hart knalde ook vuurwerk. Na een maand ben ik bij Terence gaan wonen. Ik ben er nooit meer weg gegaan. Terence was bedrijfsleider van een vijftal tankstations in Den Bosch en ik werkte nog in Velp. Wat later ben ik op Catharinahof gaan werken”. Terence en Minoe wonen inmiddels in Velp en hebben twee kinderen. Sinds 1 januari 2019 ook twee Primera’s.

Hoofdwagt 8 Grave
Terence: “Na het pompstationwerk voelde ik bij de Primera in Son en Breugel al dat ik meer tijd voor de klanten had. Dat beviel me prima. Het zorgde voor een grote klantenbinding en een vaste klantenkring. We zijn van plan om die klantvriendelijkheid en die binding met onze klanten hier op de Hoofdwagt 8 in Grave ook voort te zetten. Natuurlijk. Het bepaalt de sfeer in de winkel. En dat is zo belangrijk voor wie binnenkomt en voor wie er werkt. We hebben veel ruimte in Grave. Daarom kunnen we een uitgebreid assortiment aanbieden. En we zijn volop aan het kijken, samen met Marco, hoe we dat nog kunnen uitbreiden”. Minoe voert me mee langs de schappen. De rookwaren, met als nieuw aandachtspunt de E-sigaret. We hebben als Primera de beschikking over het meest uitgebreide assortiment kaarten: wenskaarten, condoleancekaarten, felicitatiekaarten, enzovoort. Hier zie je ons assortiment boeken. Met de complete top-20. We kunnen ook elk gewenst boek bestellen. We hebben bijna alles op het gebied van kantoorartikelen. Ook zijn we een ING-servicepunt. Inclusief pinnen en allerlei bankzaken voor ING-klanten. We hebben alles op het gebied van loterijen. We zijn ruim voorzien in kranten en tijdschriften. Cartridges? Hebben we. Je kunt bij ons pasfoto’s laten maken. We hebben een stomerijservice, een snoepafdeling. Vergeet ook de uitgebreide afdeling cadeaubonnen niet”. Zoveel? “Ja, en we hebben plannen om nog verder uit te breiden met een afdeling aparte cadeautjes”, lacht Minoe.

Het enthousiasme straalt er van af. Ook de twee vaste hulpen in de winkel hebben dat vriendelijke en het enthousiasme. Omdat alles nog even wennen is, kon Terence nog niet precies inschatten hoeveel hulp hij in de winkel nodig had. Op een eerste oproep voor medewerkers op weekdagen kwamen al voldoende reacties binnen. Voor de zaterdag kan men nog een enthousiaste medewerker gebruiken.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties