Grave

Jean-paul Kapperskunst 10 jaar in Grave

'Met een mooi hoofd en een goed gevoel de deur uit'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Enthousiaste man. Met humor. Geknipt voor het kappersvak. Jean-paul Busser. Hij wist al op jonge leeftijd dat hij kapper wilde worden: “Ik kamde de haren van de Barbiepop van mijn zusje. Nee, knippen of wassen mocht ik niet”. Sinds tien jaar is hij met zijn mooie kapperszaak voor dames, heren en kinderen gevestigd op het hoekje van de Hoofschestraat, met uitzicht op het “Hart van Grave”. Midden in het centrum dus. Beter kun je het niet treffen.

“Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Na de basisschool daar ook het voortgezet onderwijs gedaan. Ik wist eigenlijk al wat ik wilde worden, maar twijfelde nog een beetje. Ook tekenleraar of iets met dieren leek me wel wat. Uit een beroepskeuzetest bleek dat ik het meest geschikt was voor treinbestuurder. Ik volgde mijn gevoel en ging naar de kappersschool. Vijf jaar heb ik op stage/werkplaatsen in Nijmegen en Oss gewerkt en veel ervaring opgedaan. Tussendoor volgde ik diverse cursussen, want het vak was echt iets voor mij. Na het eindexamen kwam ik in Beuningen terecht. Als bedrijfsleider. Twee jaar heb ik daar gewerkt. Ik kon de zaak ook overnemen. Ik moest er stevig over nadenken. Mijn partner had een boekenzaak en ik besloot om daar te gaan werken. Plus één dag in de week als ambulant kapper aan de slag gegaan. Het bracht mij de juiste oplossing voor mijn twijfel. Ik miste het kappersvak en besloot om fulltime als ambulant kapper “rond te trekken”. Een jaar heb ik dat volgehouden. Maar het viel niet mee om auto in – auto uit – file – op tijd bij de klant zijn – vol te houden. In 2007 was ik op de Kerstmarkt in Grave. Ik liep er modeshows in het Palazzo Theater. In de pauzes liep ik over de Kerstmarkt. Mijn oog viel op het pandje op de hoek van de Hoofschestraat. Ik was meteen verkocht. Een unieke ligging, centraal. Ik ben meteen gaan plannen. Toen de zomer van 2018 op 21 juni aanving, heb ik mijn kapperszaak geopend”.

Jean-paul Kapperskunst
“Het mooiste van mijn vak vind ik dat ik mensen blij kan maken, meer vertrouwen geven. Met een nieuwe kleur, een nieuw kapsel, zich weer goed laten voelen. Een heel dankbaar werk is het. Het is ook een vak dat steeds in beweging is. Nieuwe stijlen, nieuwe trends. Samen met klanten kijken en bespreken wat het beste bij hen past en dan, na dat overleg, tot een mooi resultaat komen. Met een blije klant, die met een mooi hoofd en een goed gevoel de deur uitgaat”. Jean-paul wil op de hoogte blijven van nieuwe trends en nieuwe artikelen: “Ik blijf het bijhouden door cursussen, workshops en beurzen. Verder lees ik vakbladen en speur ik het internet af”. Jean-paul houdt wel van een praatje. Dat vindt hij niet alleen leuk, maar soms ook noodzakelijk: “Een adviesgesprek vind ik heel belangrijk. Vooral als iemand met een specifieke vraag komt. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Naar de kwaliteit van het haar, de vorm van het gezicht en de kleur. Met de nadruk op “samen”.
In zijn jubilerende Kapperskunst heeft Jean-paul inmiddels een mooie klantenkring opgebouwd, met mensen uit Hilversum, Deventer, Den Bosch, natuurlijk veel uit Grave en zelfs uit Duitsland: “Ik heb alle reguliere behandelingen voor dames en heren, zoals knippen, kleuren en permanent. Verder kan ik een keratinebehandeling geven, voor mensen met wat pluizig haar, die het wat glanzend willen hebben. Ook extensions doe ik graag. Sinds twee jaar ben ik een Great Lengths Trusted Salon, zodat klanten weten dat de kapper hiervoor is opgeleid en het veilig en vertrouwd is”. Ook voor de kappersproducten heeft Jean-paul voor het beste gekozen: “Ik werk met L’anza. Het topmerk voor haarverzorgings- en stylingproducten. Vooruitstrevend en innovatief, gebaseerd op keratine/proteïne- en vochtherstel. Een oplossing voor één van de grootste probleemoorzaken van het haar. Daarom heb ik als actie voor het jubileum van de salon iets moois: Bij aanschaf van een product uit de healing moisture of healing strengthsserie, een ultimate treatment cadeau”.

Jean-Paul Busser is klaar met een renovatie van zijn salon Kapperskunst: “Ik wil graag benadrukken dat ik goede kwaliteit lever tegen een redelijke prijs. Mensen denken misschien dat ik duur ben, maar kijk eens op mijn prijslijst. Die kun je vinden op mijn site www.kapsalonjeanpaul.nl Verdere informatie vind je ook op Facebook en Instagram. De toekomst? “Ik ben niet zo van grootse plannen. Ik heb het in Grave prima naar mijn zin en hoop hier nog een lange tijd te blijven. Ik kan mijn enthousiasme hier kwijt en vind ook veel enthousiasme”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties