Grave

Makelaars belangrijk in krappe Graafsche woningmarkt

Door De redactie van Arenalokaal.nl

Het leek allemaal de goede kant op te gaan. De financiële crisis is voorbij en de economie zit weer in de lift. De hypotheekrente is nog altijd laag en huizen bleven lang betaalbaar. Koopwoningen gingen de afgelopen tijd dan ook als warme broodjes over de toonbank. Maar er zit ook een keerzijde aan deze ontwikkeling. De vraag naar woningen blijft namelijk hoger dan het aanbod.

Door de lage spaarrente investeren particulieren tegenwoordig liever in stenen. En beleggers die massaal panden opkopen om ze vervolgens te verhuren, doen er nog een schepje bovenop. Woningzoekers worden verdrongen; krapte op de woningmarkt is een feit. Zo daalde het aantal particuliere verkopen in het eerste kwartaal van 2018 met 7 procent ten opzicht van het jaar ervoor. Er zijn steeds minder woningen beschikbaar en dus lopen de prijzen op. Conclusie: de woningmarkt staat onder druk en dat blijft de komende tijd zo. Maar wat betekent dit voor de consument?

Grave in trek
Wie een huis wil kopen in de drukke stad, vangt vaak bot. Steeds vaker zoeken woningkopers hun geluk op plekken in de periferie van grote steden. Mensen trekken steeds meer naar het buitengebied. Zo ook naar Grave en de kerkdorpen Escharen, Gassel en Velp. Woningzoekers hebben daardoor minder keuze dan voorheen. Zowel op de koop- als huurmarkt. Hoewel ook hier de woningkrapte heeft toegeslagen, is de verhouding tussen prijs en kwaliteit nog steeds gunstig en staan er meerdere nieuwbouwprojecten op stapel. Inmiddels komt zo’n 50 procent van de inwoners van buiten de vestingstad. Maar ook binnen Grave wordt veel verkocht en weer aangekocht. Maar hoe doe je mee in zo’n verschuivende woonmarkt? Hoe vind je je weg? Makelaars doorzien het proces van kiezen, kopen en wonen. We spraken hierover met Anita Klomp, eigenaar van de Graafsche makelaar WOON Makelaars.

Makelaar als adviseur
De Graafsche woonmarkt is aan verandering onderhevig. Ontwikkelingen als vergrijzing, social media en verregaande mogelijkheden in maatwerk spelen hierbij een belangrijke rol. Anita legt uit: “Meer dan voorheen is er behoefte aan betaalbare starterswoningen en woningen met een levensloopbestendig karakter. Want de bevolking vergrijst, maar we zien ook steeds meer jonge alleenstaanden op de woonmarkt. Met ieder hun eigen woonwensen. Goed luisteren naar onze klanten en met hen meedenken vinden we bij WOON Makelaars belangrijk. We zijn al in een vroeg stadium betrokken bij nieuwbouwprojecten en nemen een actieve rol in het oppakken van latente woonwensen. Zo helpen we regelmatig mensen een huis te vinden of te verkopen die dat nog niet in alle openbaarheid willen doen. We denken in oplossingen en houden van uitdagingen.”
De opdracht voor de makelaar nu en in de toekomst? “Blijven inspelen op woonwensen, oprechte aandacht geven, snel maar zorgvuldig en vakkundig handelen en ook daarna in beeld blijven. De kwaliteit hoog houden. En gezien een gemiddelde beoordeling van 9,1 op Funda lukt dat aardig goed”, vervolgt Anita haar verhaal. Want een nieuwe woning is tenslotte een hele stap.

WOON Makelaars | Rogstraat 6 | 5361 GR | Grave
0486-420208 | info@woonmakelaars.nl 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties