Grave

Help jij na je dood ook nog mee aan een betere toekomst?

Door Marsha Laijan van Annora Uitvaartverzorging BV

Wist je dat iedereen na overlijden kan bijdragen aan een betere toekomst voor de volgende generaties? Dat heeft alles te maken met een duurzame uitvaart en materialen. We kunnen hierin tegenwoordig keuzes maken die veel minder belastend zijn voor het milieu. Denk aan een duurzame kist, urn of lijkwade. Indien je kiest voor 'eeuwige grafrust' op een natuurbegraafplaats, werk je mee aan het behoud van een prachtig stuk natuur voor de komende generaties.

Ook tijdens de uitvaart kun je duurzame elementen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan zo min mogelijk kilometers met een rouwstoet. En indien er wel vervoerd dient te worden, kies dan voor vervoersmiddelen die geen CO2 uitstoten zoals een fiets of kar. En wist je dat het ook mogelijk is om een grafsteen te recyclen? Ook kun je in de komende maanden kiezen voor mooie veldboeketten in plaats van bloemen die uit de kassen komen of geïmporteerd worden. Op onze website annorauitvaartverzorging.nl/uitvaart-regelen/greenleave vind je nog meer voorbeelden.

Meer dan druppel op gloeiende plaat
We krijgen dagelijks nieuwe beelden te zien van een klimaatcrisis die zijn omvang niet kent. Je denkt wellicht, kan ik nog verschil maken bij alle klimaatrampspoed van nu? Jazeker, dat kan dus, zowel nu als na overlijden. Samen kunnen én moeten we echt wat bijdragen. Het is niet voor niets dat de internationale dag van de duurzaamheid is afgeschaft vanuit de gezamenlijke overtuiging dat ELKE dag duurzaamheid belangrijk dient te zijn.

Bijdragen aan duurzamere wereld
In die overtuiging hebben wij ons enige tijd geleden aangesloten bij Stichting GreenLeave, die staat voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen de uitvaartbranche. Hierdoor kunnen wij op een nog betere manier invulling geven aan een duurzaam afscheid en dragen we samen bij aan een duurzamere wereld. Wij helpen je graag met het vastleggen van je laatste wensen en het zo duurzaam mogelijk verzorgen van je uitvaart.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties