Escharen

Een Goei Leven bloeit in het Land van Cuijk

'Happen en stappen rondom Grave'

Door Freddy Klooté

ESCHAREN - Ben de Bruin van restaurant, zalencomplex, catering, verhuur van diverse attracties zoals solexen en nostalgische “Kevers”, “De Brouwketel aan de Hoogeweg tussen Grave en Mill, is lid van de commissie die het toerisme in het Land van Cuijk nog steviger op de kaart wil zetten. Over “Het land van heerlijke ontmoetingen”, zoals de werkgroep het noemt, schrijven ze zelf: “We hebben het goed voor mekaar in het Land van Cuijk. Een prachtige groene omgeving. Gastvrije mensen om je heen. Heerlijk en eerlijk eten. En alles wat je écht nodig hebt in de buurt. Het is een Goei Leven in het Land van Cuijk en daar zijn we trots op”.

Ben de Bruin, gevraagd of hij zich hierin herkent: “Helemaal. In mijn zalencomplex, bestaande uit drie zalen die naar hartenlust gecombineerd kunnen worden, is het altijd een feest der ontmoeting. Een reünie, een bruiloft, jubilea, zelfs samenkomsten bij een uitvaart. Telkens is daar weer één van de belangrijkste dingen in ons leven: De ontmoeting van mensen. Het samen-zijn. Met meestal een lach, soms een traan. Het is de plek waar herinneringen weer samenkomen en toekomstplannen besproken worden”. In zijn restaurant blijft Ben ook dicht bij huis. Met vaak streekproducten, die wisselen met de vrijgevigheid van de verschillende seizoenen: “We serveren al decennia lang heerlijk en eerlijk eten. Binnenkort vieren we weer de Moederdagbrunch. Bekend in de streek. Altijd vol. Wie nog meer informatie wil kan terecht op www.brouwketel.com. “We verzorgen ook de catering voor vele bedrijven en kantoren. De mogelijkheden daarbij zijn eigenlijk onbeperkt. Met onze chef kun je alle kanten op”, lacht Ben de Bruin. Een tevreden ondernemer, die met hard werken zijn plaats in de regionale horeca meer dan verdiend heeft. Met een zaak die centraal gelegen is in het Land van Cuijk, een grote parkeerplaats, midden in onmetelijk groen. De ideale plaats om na een lekkere kop koffie, met iets erbij, de wijde natuur in te gaan. En die perfecte plaats om te starten en te finishen is ook niet aan de aandacht van “Een Goei Leven” voorbij gegaan.

Happen en stappen
Op Hemelvaartsdag 10 mei verzorgt “Een Goei Leven” een Happen & Stappen in Grave. Een wandeling van ongeveer 12 km door het prachtige groen van het natuurlijk schoon rondom de gemeente Grave. Je loopt er langs authentieke landschappen die, na de kille winter en in de maar langzaam weer op gang komende lente, hun kleur en uitstraling weer gevonden hebben. Wacht even, er is nog meer. Tussen 11 en 12 uur kun je vertrekken vanaf De Brouwketel, Hoogeweg 9 in Escharen, na gesterkt te zijn door lekkere thee of koffie met iets heel lekkers erbij. Laat de proviandtas maar thuis, want onderweg kom je voor culinaire verrassingen te staan. Met een voorgerecht kun je er weer enkele kilometers tegen. Na even later het hoofdgerecht gesmaakt te hebben volgt nog een fruitige ondersteuning, alvorens je de finish in De Brouwketel bereikt, waar het nagerecht een terechte beloning is. Ben de Bruin heeft er al zin in om de lopers te verwennen: “Het eten staat vooral in het teken van ons bekendste streekgerecht van het moment, de asperge. Daar kun je vele variaties mee verzinnen. Er is overigens plaats voor 60 deelnemers. Parkeergelegenheid genoeg naast De Brouwketel. De kosten bedragen 19,50 per persoon. Opgeven kan via www.goeileven.nl. Wees er dus op tijd bij”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties