Grave

'Merkschoenen voor iedereen in Outlet by An'

Daniëlle van Kerkhoff is 'back in town'

Door Freddy Klooté

GRAVE - “Het was weer ouderwets druk en gezellig, afgelopen vrijdag en zaterdag. Een feest van weerzien met de klanten van vroeger. Het voelde alsof ik nooit was weggeweest”, vertelt Daniëlle van Kerkhoff. Haar ogen stralen als ze daarover begint. “Vanaf het moment dat vrijdag de deur weer open ging zag ik alle mensen van vroeger hier terug. Het gaf me een enorm blij gevoel. Emotioneel ook. Daarom wil ik nu al mijn dank uitspreken aan al die mensen en hun hartverwarmende welkomstwoorden. Heerlijk. Ik voelde me meteen weer thuis”.

Herinneringen aan de tijd dat moeder An deze schoenenwinkel begon, de droevige tijd na het overlijden van An, het verhuren van hun winkel en de plotse opzegging van de huurders. Een achtbaan van emoties volgde. Daniëlle luisterde naar haar hart en koos voor een terugkomst naar Grave. Met in haar hoofd haar moeders mantra: “Maak er iets van”.

An Schoenenmode
“In maart 1984 is de winkel van mama opengegaan. Een nieuwe lente, een nieuwe schoenenwinkel. Schoenen voor dames, heren en kinderen. Mama was op dat moment de derde schoenenwinkel in Grave. Ze begon met schoenen voor elk wat wils, maar ook met een speciale afdeling voor “apart” en “gemak”. Je moest alles brengen. Dat wilde ze ook. Eigenlijk was het als hobby begonnen, maar het werd al snel een drukke bezigheid. Mama stortte zich met 200% op haar winkel. Vanaf de eerste dag was het druk. Er kwam personeel bij. De koopavonden waren ook druk. Ik was 19 jaar toen ze begon”, vertelt Daniëlle.
Daniëlle is geboren in Nijmegen, heeft daar vijf jaar gewoond en is toen in Grave komen wonen. Na basisschool De Sprankel volgde ze het Atheneum aan het Dominicus College in Nijmegen: “Toen wist ik even niet wat ik verder wilde doen. Schoevers bood de oplossing. Ik deed er de opleiding Directiesecretaresse. Dat duurde niet te lang en met een Schoeversdiploma op zak moest je niet lang naar werk zoeken. Ik kon meteen aan de slag bij Philips in Eindhoven. Na twee en een half jaar vroeg mama me of ik haar wilde komen helpen in de winkel. Nu was alles met schoenen wel “mijn ding”. Als kind wilde ik al schoenenjuffrouw worden. Dus dat is toen toch nog uitgekomen. In 1996 deed mama de de schoenenzaak aan mij over. Ik heb de winkel nog zijn dertigste verjaardag laten vieren. Toen kwamen er mensen langs die de zaak wel wilden huren. Inclusief personeel en de goede naam die we in 30 jaar hadden opgebouwd. Helaas gooiden ze er na twee en een half jaar het bijltje erbij neer. En daar zat ik dan”. Daniëlle werkte toen in Nijmegen: “Uiteraard in een schoenenzaak. Het bericht kwam wel plotseling. Het werd een weekend van veel nadenken. Ik heb de knoop doorgehakt. Gedeeltelijk in Nijmegen blijven werken en op vrijdag, zaterdag en de koopzondagen in de winkel in Grave er tegenaan”.

'Outlet by An'
“Dus weer terug naar Grave. Naar de zaak waar ik samen met mama, die inmiddels is overleden, zoveel uren heb doorgebracht. Ik kreeg er extra energie door. Ik wist dat ik er mijn schouders onder ging zetten. Weer op dat vertrouwde plekje in Grave. In een Outlet, met in de naam een eerbetoon aan mama”. Ook voor Grave voelt de komst van Daniëlle vertrouwd aan. Tijdens het interview wordt regelmatig op de deur geklopt. De winkel is eigenlijk gesloten, maar de mensen willen even naar binnen. Het wederzijds enthousiasme is mooi om te zien. De menselijke maat is hier boven het zakelijke uitgegroeid. Daniëlle kan weer verder: “Ik ga weer schoenen voor iedereen, in alle maten, verkopen. Ja, ook een herenschoen maat 48. Alle bekende merken heb ik in huis. Van Floris van Bommel voor de heren, tot Paul Green voor de dames en voor de kinderen heb ik onder meer Shoesme in huis. Merkschoenen voor een betaalbare prijs. Met kortingen van soms 70% op de oorspronkelijke prijs. Kijk hier. Laarsjes en sneakers van Ralph Lauren. Zo wordt het aantrekkelijk om wat vaker van schoenen te wisselen. Ook de collecties die ik heb zullen zeer frequent wisselen. Komende zaterdag de sandaallijn van van Shoesme en herenschoenen van Mephisto in huis. Nogmaals, voor een zeer betaalbare prijs. Naast schoenen hebben we ook merktassen in de winkel. Wat dacht je van Cowboy’s Bag? Heel bekend, bij mij met een fikse korting. Kijk, hier, schoenen van Nubbickk. Voor de jeugd”.

Daniëlle van Kerkhoff straalt weer. Helemaal terug van weggeweest. Weer terug in Rogstraat 45. Op de deur staan weer een paar dames te kloppen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

Dagboek Diala en Enas