Grave

Emre en Melissa, enthousiast stel bij Golden Scissors in Grave

'Als ik iets op foto zie, kan ik het knippen'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Tussen alle verbouwingen en veranderingen in de Graafse Rogstraat is de opening van de nieuwe kapperszaak voor dames, heren en kinderen, haast onmerkbaar verlopen. Toch weten velen inmiddels de gang naar Rogstraat 22 te vinden. “Golden Scissors” is geen onderdeel van de gelijknamige kappersketen, maar de vertaling van “De gouden Schaar”. En omdat een winkel met die naam aan de overkant van de straat zit, hebben we maar voor de Engelse versie gekozen”, legt Emre uit. (foto's: Veerle Koninkx)

Emre Karadavut.

Emre Karadavut is in Turkije geboren en kwam op zijn elfde naar Nijmegen: “Na het voortgezet onderwijs heb ik de kappersschool gedaan en ben bij mijn broer in zijn zaak op Dukenburg gaan werken. Ik leerde er alles wat ik van het kappersvak wilde weten. En dat was veel. Ik kreeg er eigenlijk privéles. Ik heb er vier jaar gewerkt en leerde er naast de technieken, respect voor en communicatie met de klanten. Verder leerde hij me om de nieuwste trends op het gebied van haarmode bij te houden. Het was er een combinatie van een barber- en een damessalon”. Inmiddels had Emre Melissa Kara leren kennen: “Ik ben in Nijmegen geboren. Heb ook de kappersschool gedaan. Ik heb in Nijmegen en Beuningen als kapster gewerkt. En toen kwam Grave”.

Jongeren
“Ja, toen kwam Grave. Omdat er nogal wat jongeren uit Grave in de kapsalon van mijn broer kwamen, ging ik hier eens kijken of er misschien een leuke plek voor een eigen kapsalon was. We hebben uitgebreid rondgekeken en een mooi plekje in het hart van het mooie Grave gevonden. Er moest heel wat aan verbouwd worden. Omdat het een monument is, mocht er niets afgebroken worden. Het is wel wat klein, maar heel gezellig. Grave is trouwens een heel gezellig stadje. We zitten hier nu zes maanden. Als ik zie wat er allemaal aan festivals zijn geweest, dan is het nog leuker dan Nijmegen”, lacht Emre. “Bovendien loopt de zaak al heel goed. Ja, die jongens die bij mijn broer kwamen, zijn nu mijn klanten”.

Opscheertje
Emre is een allround heren- en jongenskapper en Melissa is gespecialiseerd in dames en meisjes. Emre: “Ik vind het leuk om jongeren te knippen. Ondertussen met jongeren kletsen. Daar heb ik echt een klik mee. We praten veel over wat wel en niet kan in de maatschappij. En natuurlijk vinden zij de haarstijlen die ik kan knippen bijzonder leuk. Maar, ik vergeet zeker ook de oudere medemens niet hoor. De tijd is veranderd, net als de kapsels. Een nieuw tijdperk is aangebroken. Met bijvoorbeeld een opscheertje, en….”
Uw verslaggever kijkt wanhopig naar fotografe Veerle. Die lacht met Emre mee om mijn verbaasde blik. “Een opscheertje?” Ik krijg het netjes uitgelegd. “Ook baard scheren, in model, met strakke lijntjes, model bijhouden. Inclusief een gezellig praatje en een lekker kopje koffie. Ik houd alle trends bij. Als ik iets op een foto zie, kan ik het knippen”.

Melissa heeft geen voorkeur voor een bepaalde leeftijd: “Ik bied de klant een stoel en een kopje koffie aan en vraag wat er mag gebeuren. Ik kan adviezen geven en als de klant zegt wat ze graag wil, dan ga ik aan de gang. Inclusief een gesprekje. Als de klant dat tenminste wil. Tussendoor vertel ik wat ik aan het doen ben. Ik werk met een exclusief Italiaans merk dat alleen hier verkrijgbaar is. Artego. Ik ben daar super tevreden over. De shampoos, haarstyling en de verf is van dat merk. Artego heeft een natuurlijn, waarop alles gebaseerd is. De klant kan dat ook kopen om thuis te gebruiken”. “Oh, ik heb daarvoor de Bandido nummer 1 tot en met nummer 10. Wax voor alle haartypes. Als de klant dat wil dan wax ik na het knippen. Ook kunnen de klanten die wax kopen”, vult Emre aan.
We hebben het nog niet over de kinderen gehad. Emre: “O, die zijn van harte welkom. Ze weten vaak precies wat ze willen. Voor 10 euro knip ik ze. Zij willen vaak lijntjes en scheidingen. Soms ook kleuren”.

Een super enthousiast paar. Emre en Melissa. Vol ideeën en plannen. De eerste gezamenlijke stap is gezet. Melissa laat nog wat van Artego zien. De deurbel is gegaan.
Als fotografe Veerle en ik naar buiten gaan, is Emre al volop in zijn element. Druk aan het knippen. Een man wacht op zijn beurt. Twee oudere heren. Ze komen niet voor een opscheertje.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties