Online een bril passen

Door 24 Webvertising

De tijd dat je per se deur uit moest om een bril te proberen is voorbij. Bij verschillende online opticiens kun je dit eenvoudig vanuit je luie stoel doen. Maar ook sociale media spelen op deze trend in. Zo biedt Instagram inmiddels een functie aan waarbij je virtueel kunt passen.

Try it on
Op Instagram kun je een bril proberen en hem vervolgens meteen bestellen. Voorlopig zal het alleen mogelijk zijn om dit met modellen van beperkt aantal merken te doen. Maar het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat dit breder wordt uitgerold. Tijdens het passen is het mogelijk om de kleur en het model aan te passen. Deze virtuele manier van passen wordt overigens niet beperkt tot brillen, maar is ook beschikbaar voor make-up. Even lippenstift proberen was nog nooit zo makkelijk! De functie heet Try it on en is gebaseerd op Spark AR-technology. Misschien heb je dit wel eens gebruikt om je eigen Augmented Reality-filter te maken voor je stories.

Leuk, maar niet nieuw
Het is natuurlijk leuk dat Instagram dit introduceert, maar het is niet nieuw. Op meerdere websites die brillen aanbieden is het al langere tijd mogelijk om virtueel te passen. Wij wilden graag weten of dit nou echt zo veel voordelen met zich meebrengt. Daarom namen we de proef op de som en probeerden het uit bij Mister Spex.

Hoe pas je een bril online?
Er zijn twee manieren om een bril online te passen. Daarbij is de eerste methode wat minder virtueel dan de tweede. Bij de eerste upload je een foto van jezelf of maak je een foto met je webcam. Vervolgens kun je de foto bijsnijden, totdat je gezicht zich exact in het midden van het beeld bevindt. Daarna wordt met automatische herkenning gepoogd je ogen te lokaliseren. Als dit niet lukt, kun je de ‘pupillenmarkeringen’ zelf op je ogen plaatsen. Vervolgens wordt het montuur op je neus geplaatst. Daarna heb je nog de mogelijkheid om de bril enigszins naar rechts en links te verschuiven. Dit doe je net zolang tot de positie van de bril je bevalt.

De tweede optie is echt virtueel passen. Hierbij gebruik je de webcam van je computer of laptop en pas je de bril in 3D. Daarvoor dien je eerst toestemming te geven dat je camera mag worden gebruikt. Tijdens het passen is het mogelijk twee brillen te vergelijken. Het scherm wordt daarbij gedupliceerd en je ziet jezelf twee keer naast elkaar met twee verschillende brillen. Daardoor kun je mooi het verschil zien.

Voor- en nadelen van virtueel passen
De voordelen van virtueel passen zijn overduidelijk: je hoeft de deur niet uit, je kunt ontelbaar veel modellen op je gemakje uitproberen, je bent niet gebonden aan de openingstijden van de winkel en er is geen hijgerige verkoper die je iets probeert aan te smeren. Daarbij dient zich meteen een nadeel aan: er is niemand die je van professioneel advies voorziet. Verder blijkt tijdens het virtuele passen dat de bril niet altijd recht op je neus zit. En je kunt niet voelen hoe de bril zit. Klemt hij bijvoorbeeld bij de oren of de neus? Gelukkig kun je een aantal brillen laten opsturen om ze thuis in alle rust uit te proberen! Uiteraard kun je het virtuele passen ook gebruiken om een eerste schifting te maken en alvast een paar modellen uit te kiezen die je sowieso ook in de winkel wilt passen. Het maakt de dingen in ieder geval een stuk makkelijker.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties