Jongeren en buitenlandse werknemers zakken vaak voor VCA-examen

Door 24 Webvertising

Veiligheid op de werkvloer is natuurlijk ontzettend belangrijk, daarom is de VCA bedacht. Tegenwoordig beseffen werkgevers steeds beter hoe belangrijk het is om aan alle eisen te voldoen. Er wordt dan ook vaak om een VCA diploma gevraagd wanneer iemand gaat solliciteren in de bouw. Veel jongeren en buitenlandse werknemers zouden graag in de slag willen in de bouw. Echter blijkt dat veel buitenlandse werknemers en jongeren zakken voor het VCA examen. Zonder certificaat is de kans op een baan in de bouw direct een stuk kleiner. Het is dus logisch dat veel mensen het certificaat graag zouden willen, maar desondanks slaagt een groot gedeelte niet.

Waar het precies aan ligt dat zoveel mensen zakken voor hun VCA examen? Dit heeft natuurlijk verschillende oorzaken. Om te beginnen bereidt een groot gedeelte zich simpelweg niet goed genoeg voor. Daarnaast blijkt dat er ook simpelweg niet voldoende begeleiding is vanuit de werkgevers. Sinds 2017 is de vraagstelling in het examen aangepast en sindsdien is het slagingspercentage ook gezakt. De vragen zijn tegenwoordig vooral gericht op het kunnen toepassen van de regelgeving. Het blijkt dat jongeren met een taalachterstand en buitenlandse werknemers hier veel meer moeite mee hebben. Het probleem heeft dus diverse oorzaken, maar vooral een oplossing is erg belangrijk.

Goede voorbereiding essentieel
Vooral de voorbereiding op het VCA examen is van groot belang. Zelfs wanneer je de Nederlandse taal vloeiend beheerst, zal je nog minsten 6 uur voorbereiding nodig hebben. Echter blijkt dat veel werkgevers hun medewerkers niet voldoende tijd geven om zich voor te bereiden. Het is erg belangrijk dat hier voldoende tijd voor wordt vrijgemaakt. Bovendien weten veel kandidaten ook niet goed hoe zij zich het beste kunnen voorbereiden. Hiervoor zijn er diverse cursussen te vinden. Een bedrijf waar kandidaten zich kunnen inschrijven voor een dergelijke cursus is bijvoorbeeld EduBookers.com. Dit is een bedrijf dat veel verschillende cursussen aanbiedt. Ook voor een VCA cursus kan je terecht bij EduBookers.

Wanneer iemand moeite heeft met de Nederlandse taal dan is het voor deze persoon verstandig om een 1 op 1 VCA training te volgen. Op deze manier krijgt hij of zij voldoende individuele aandacht, waardoor het VCA examen een stuk eenvoudiger wordt. Het blijkt dat de meeste werknemers wél slagen wanneer zij vooraf een VCA opleiding afronden. Moet jij zelf binnenkort het VCA examen gaan maken? Bespreek dan goed met je werkgever hoe jij dit examen het beste kunt halen! Wanneer je voldoende tijd besteedt aan de voorbereiding is de slagingskans het grootste. Het slagingspercentage is zo’n 98% voor mensen die een VCA cursus hebben gevolgd. Het is dus ook zeer verstandig om zo een cursus te volgen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties