Geld lenen tegen een historisch lage rente: baanbrekend!

Door 24 Webvertising

Dankzij het beleid van de ECB lenen bedrijven tegen een negatieve rente. Hoewel dit voor consumenten niet mogelijk is, profiteren deze ook van de historisch lage rente. Geld lenen was nog nooit zo goedkoop geweest.

Het is even wennen, een negatieve rente. Het gaat dwars tegen het menselijke gevoel in, daarom weten velen nog niet wat ze ermee aan moeten. Toch is het maar beter om hier snel aan te wennen: wanneer het aan de ECB (Europese Centrale Bank) ligt blijft de rente voorlopig zo laag.

Dit heeft natuurlijk een aantal gevolgen. Bedrijven en consumenten lenen tegen een lagere rente, dit moet de economie stimuleren. Aan de andere kant ontvangen spaarders amper rente of moeten zelfs bijleggen. Ook dit zou theoretisch gezien een stimulans voor de economie moeten zijn: geld uitgeven is goedkoper dan het opsparen ervan.

Waarom rentes van consumentenleningen niet negatief zijn
Het is eigenlijk vreemd dat bedrijven een lening afsluiten en geld toekrijgen, maar consumenten voor hun lening betalen. Dit alles heeft te maken met staatsobligaties. Hierdoor kunnen zowel de Nederlandse staat als bedrijven gratis bij beleggers lenen.
Consumenten lenen niet bij beleggers maar bij banken of kredietverstrekkers. Deze vragen een vergoeding voor het uitzetten van de lening. Hoewel consumenten rente betalen, ligt deze een stuk lager dan pakweg 10 jaar geleden.

Kredietrente onder de 4%
2019 gaat de boeken in als het bereiken van een nieuwe mijlpaal: consumentenleningen met een rente onder 4%. Nooit eerder stond de kredietrente zo laag. Omdat niet alle aanbieders onder de 4% zitten, is het wel even uitzoeken bij wie dit wél mogelijk is.

Frisia Financieringen is een van de aanbieders die met lage rentes stunt. Op hun website is te zien dat een lening met een rente vanaf 3,9% mogelijk is. Deze rente geldt voor leningen met een hoger leenbedrag. Wie namelijk een klein geldbedrag leent, betaalt een hogere rente. Deze wetenschap vraagt om een goede planning. Zo kan het handig zijn om financieringsdoelen samen te voegen en dit middels één grote lening te financiëren.

Kennismaken met Frisia Financieringen
Bij de naam Frisia Financieringen gaat bij velen toch een belletje rinkelen. De naam klinkt bekend, maar wie of wat is dit bedrijf? Een oude naam in een nieuw jasje: Frisia richt zich alleen nog maar op het online aanbieden van consumentenkredieten.

Dit doen ze niet zelf maar handelen als tussenpersoon. Hiervoor onderhouden ze nauw contact met de grote banken. Deze werkwijze biedt een aantal voordelen voor de consument: hij of zij kan één of meerdere offertes bij verschillende banken aanvragen, zonder hiervoor rond te moeten surfen. Daarnaast is de website voorzien van duidelijke informatie. Frisia heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties