Zweefvliegen razend populair in coronatijd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VOLKEL - Wat gaat er in deze tijd boven zo vrij als een vogel door de lucht zweven? Niets, als we het aantal mensen moeten geloven dat begint met zweefvliegen. “Al jaren hebben we niet meer zo veel aanmeldingen gehad als afgelopen jaar”, vertelt voorzitter Robert-Jan van Boekel van Zweefvliegclub Volkel.

We snakken er allemaal weer naar om een deel van onze vrijheid weer terug te krijgen. Voor velen lijkt de oplossing te liggen in het beginnen met zweefvliegen. Een sport waarbij je letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte kunt stijgen. Door heel Nederland is er een toename te zien in het aantal mensen dat ervoor kiest zich in te schrijven bij een zweefvlieg club. Zo ook bij Zweefvliegclub Volkel, geeft de voorzitter van de vereniging aan. “Ook al hadden we te maken met een aantal beperkingen, we hebben al jaren niet zo veel aanmeldingen gehad als afgelopen jaar. Van andere verenigingen in Nederland horen we vergelijkbare verhalen.” In sommige gevallen is er zelfs sprake van een verdubbeling in het aantal aspirant-piloten.

Het lijkt dat door de vele beperkingen heel Nederland op zoek is naar nieuwe hobby’s en activiteiten. Maar waarom er nu specifiek voor het zweefvliegen wordt gekozen, denkt Robert-Jan wel te weten. “Ondanks de coronamaatregelen hebben we het overgrote deel van het seizoen, onder strike voorwaarden, kunnen blijven genieten. Zweefvliegen is het ultieme gevoel van vrijheid. Eenmaal los van de grond vergeet je even dat we ons in een crisis bevinden.”

Lekker buiten actief bezig zijn klinkt als muziek in de oren voor de thuiswerkers en huiskamersporters. Zelfs een gebrek aan actie en avontuur hoeft een zweefvlieger niet te hebben. “Vooral de jeugd mist toch een beetje spanning en sensatie momenteel. Met 250 kilometer door de lucht razend of ondersteboven in een looping kan menig adrenalinejunkie zijn hart ophalen”.

De zweefvliegclubs van Nederland zijn blij met deze positieve ontwikkeling en hopen dat deze trend zich blijft voortzetten. Mocht je nu een van de velen zijn die dit overweegt, ben je op Zweefvliegclub Volkel van harte welkom. “Zweefvliegen is voor iedereen en we hopen ook dit seizoen weer veel nieuwe piloten te kunnen opleiden.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties