Ondernemers kunnen zich aanmelden

Zuiderwaterlinie zoekt trotse gastheren en -vrouwen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. De laatste jaren groeit de bekendheid van de linie als toeristische bestemming meer en meer. Om de linie nog beter in de markt te zetten, zoekt de Zuiderwaterlinie, in samenwerking met IVN Natuureducatie, naar lokale ondernemer-ambassadeurs. Zo'n vijftig ondernemers kunnen in februari de cursus ‘Gastheer/-vrouw van het landschap van de Zuiderwaterlinie’ volgen. Na de cursus kunnen zij als officiële gastheer of -vrouw alles vertellen over de Zuiderwaterlinie en het omringende landschap.

Gastheer van de Zuiderwaterlinie is een onderdeel van het landelijke IVN-programma ‘Gastheer van het Landschap’, waarmee lokale recreatieondernemers worden opgeleid. De cursus rond de Zuiderwaterlinie is in samenwerking met de Alliantie Zuiderwaterlinie gemaakt. “Met de ontwikkeling van deze cursus werken we samen met ondernemers aan het op de kaart zetten van de Zuiderwaterlinie als toeristische bestemming”, zegt René Kwant, regisseur van de Zuiderwaterlinie. Diverse organisaties, zoals waterschappen, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Natuurmonumenten en lokale IVN-afdelingen zijn betrokken bij de invulling en uitvoering van de cursus.

Inschrijven tot 5 februari
Recreatieondernemers die gevestigd zijn langs de Zuiderwaterlinie en die hun gasten graag meer willen vertellen over de historie en het landschap van dit gebied, kunnen zich voor de cursus opgeven. De focus ligt op het vertalen van (historische) informatie over de linie naar concrete producten, diensten of arrangementen. Ook wordt er na de cursus samengewerkt met andere gastheren om de Zuiderwaterlinie als toeristische bestemming te versterken.
De cursus beslaat vier dagdelen. Vanwege de grootte van de waterlinie, die maar liefst 160 kilometer lang is, wordt de cursus opgedeeld in twee groepen (westelijke en oostelijke deel). Startdatum in het westen is 19 februari en in het oosten 26 februari. Meer informatie over de inhoud en het programma is te vinden via https://www.zuiderwaterlinie.nl/ondernemers/cursus-ivn. Aanmelden via deze website is mogelijk tot 5 februari.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties