Van zomerbloem tot zoete honing

Zondag 23 juni bijendag op Natuurcentrum De Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - De bijendag op Natuurcentrum De Maashorst is zondag 23 juni. Van 11 tot 16 uur is er van alles te zien en te beleven dat te maken heeft met het boeiende leven van honingbijen. Deze voor de mens zo belangrijke diertjes zijn van dichtbij te bekijken. De imker geeft informatie en demonstreert hoe de honing ‘geoogst’ wordt. Honing kan geproefd en gekocht worden en ook voor kinderen is het interessant. Ook zijn er bloemen en planten te zien en te koop die geliefd zijn bij bijen en andere insecten. De toegang is gratis.

Lange tijd ging het niet zo goed met de bijen. Ook nu nog hebben ze veel te lijden van bestrijdingsmiddelen en ook de varroamijt eist zijn tol. De imker vertelt er graag meer over. Bij het natuurcentrum kan op verschillende plaatsen naar bijen gekeken worden. In de bijenstal kun je zonder angst kijken door een raam naar diverse bijenkorven die buiten staan. Ook kun je daar heel goed de bijen in een glazen bijenhuis zien. Buiten in de kruidentuin kan men een kijkje nemen in de observatiebijenkast die daar staat. Met een beetje geluk is daar de bijenkoningin van dichtbij te bewonderen. In het leslokaal laat de imker vanaf 13 uur zien hoe honing geslingerd wordt en is ook overheerlijke honing te koop. Op het erf laat de tuinman zien welke planten geliefd zijn bij bijen en andere insecten en zijn ook bloemen en planten te koop.

Iedereen, jong en wat ouder, is van harte welkom op de bijendag van Natuurcentrum De Maashorst. Voor meer informatie kijk je op www.natuurcentrumdemaashorst.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties