Zeven op tien blijft CoronaMelder deze zomer gebruiken

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Van de mensen die de CoronaMelder-app hebben gedownload of dat binnenkort willen doen, blijft 69 procent de app ook deze zomer gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens een dagje weg of op vakantie in Nederland. Dit blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Motivaction, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Door CoronaMelder worden mensen die nog geen klachten hebben, eerder gewaarschuwd dat zij in contact zijn geweest met iemand die corona blijkt te hebben. Ook als je deze mensen niet kent. Dit is extra belangrijk nu, gelet op de besmettelijkere deltavariant. Daarnaast komen mensen door de versoeplingen weer meer met elkaar in contact, bijvoorbeeld op vakantie in Nederland of tijdens een dagje weg.
Als je in Nederland op vakantie gaat, vermijd dan de drukke plekken en reis op rustige tijden. Daarnaast is het belangrijk om je te houden aan de basisregels. Was vaak en goed je handen, houd anderhalve meter afstand van anderen en blijf thuis met klachten en laat je direct testen.

Europese samenwerking
Het kan zijn dat je op vakantie in Nederland in aanraking komt met buitenlandse toeristen. Oók dan is de kans groot dat de app gewoon werkt. CoronaMelder werkt namelijk samen met apps uit elf andere Europese landen, waaronder Duitsland en België. Gebruikers van de Nederlandse app ontvangen bijvoorbeeld ook meldingen als zij langere tijd dicht bij een Duitser zijn geweest die de Corona-Warn-App heeft geïnstalleerd en later positief is getest.

Ook na vaccinatie nuttig
CoronaMelder blijft belangrijk, ook nu er steeds meer mensen gevaccineerd zijn. Het is namelijk nog niet bekend of iemand die tegen corona gevaccineerd is het virus toch kan verspreiden. Met de app kunnen mogelijke besmettingen snel opgespoord worden en worden ook mensen die je niet kent gewaarschuwd dat zij mogelijk besmet zijn geraakt.
Ook als je geen melding krijgt, werkt de app. Je krijgt alleen een melding als je bij een appgebruiker in de buurt bent geweest die later corona bleek te hebben en dit door heeft gegeven via de app. Krijg je een melding, raak dan niet in paniek. Het is niet zeker dat jij dan ook corona hebt. Wel heb je extra kans gelopen op besmetting. De app vertelt je precies wat je na een melding het beste kunt doen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet thuis te blijven als je al volledig gevaccineerd of pasgeleden hersteld bent van corona.

Download de app
Sinds de lancering in oktober 2020 is CoronaMelder ruim 5,1 miljoen keer gedownload. Meer dan 183.000 mensen hebben anderen via de app gewaarschuwd. Heb je de app nog niet gedownload? Ga naar de App Store of de Google Play Store om CoronaMelder te downloaden. In een minuut zet je de app op je mobiel. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

Meer weten?
Kijk op www.coronamelder.nl voor meer informatie over CoronaMelder. Voor vragen over de app zelf, kan je ook gratis bellen met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8 tot 20 uur.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties