Gemeente Oss houdt wedstrijd 'Praktisch Alles Groen'

Win 15.000 euro voor het vergroenen van jouw buurt

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - De gemeente Oss organiseert met IVN Natuureducatie de groene dorpen- en wijkenwedstrijd ‘Praktisch Alles Groen’ voor haar inwoners. Woon jij in de gemeente Oss en heb jij een idee om samen met je buurtgenoten, jouw buurt, wijk of dorp nóg groener, mooier, leuker, beter en leefbaarder te maken? Doe dan mee! Boom en droom met je buurtgenoten en giet jullie ideeën in een ontwerp; hoe ziet je buurt eruit door een groene bril? Op www.praktischallesgroen.nl kun je je idee tot 1 oktober indienen en vind je meer informatie. De winnaar wordt half oktober bekendgemaakt.

Met deze dorpen- en wijkenwedstrijd geeft de Gemeente Oss haar inwoners een mooie kans. "De gemeente streeft ernaar om in 2050 een groene, energie-neutrale gemeente te zijn waar het goed leven en werken is. Dat betekent meer groen in de buurt creëren waardoor er biodiversiteit komt, zoals meer vogels en insecten. Dat betekent minder stoeptegels in onze straten en tuinen, zodat regenwater snel weg kan en we wateroverlast vermijden. Maar het betekent ook het stimuleren van meer sociale verbinding, gezelligheid en contact tussen buurtgenoten. Door het houden van deze wedstrijd bouwen we aan die toekomst en zetten we bewoners aan het roer."

Het winnende ontwerp wordt gekozen met deze toekomst in gedachten. Tegelijkertijd geeft de gemeente deze boodschap mee: ‘Aarzel niet om mee te doen, we willen heel graag weten welke wensen en ideeën leven bij de mensen.’ Goed om te weten is, dat de gemeente helpt bij de uitvoering. Daarbij is er in september een team van experts beschikbaar die je om advies kunt vragen over jullie ontwerp. Twijfel je nog? Deel je vraag of opmerkingen dan op praktischallesgroen@oss.nl

Dien vóór 1 oktober het ontwerp in. Iedereen die in de gemeente Oss woont kan meedoen. "Wees creatief en heb plezier samen. Zorg dat je met jullie ontwerp bijdraagt aan:
• Meer groen in je buurt. Denk aan biodiversiteit, insecten en vogels.
• Minder tegels en dus meer ruimte voor regenwater.
• Meer sociale verbinding, gezelligheid en contact tussen buurtgenoten.
• Doe het samen! Meer inbreng van je buurtgenoten, is meer kans op winnen.
• Laat ons zien dat er draagvlak is voor jullie idee in de buurt.
• Het wedstrijdgebied is minstens drie straten groot in de gemeente Oss. Dit mag openbaar of particulier terrein zijn.
Voeg een visualisatie van het plan toe. Denk aan foto’s, een video of gebiedskaarten. In het plan staat wat er moet gebeuren, wie wat doet en hoeveel het ongeveer kost."

Buurtkanjers
21 augustus komen buurtkanjers samen in de Groene Engel in Oss. Een aantal bewoners uit de gemeente heeft nu al een verbindende rol in hun eigen omgeving. De organisatie wil deze mensen aanmoedigen en uitnodigen om samen met de gemeente en IVN het voortouw te nemen bij het enthousiast maken van buurtgenoten. Interesse om erbij te zijn? Stuur dan een mail naar praktischallesgroen@oss.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties