Passie voor de wielersport

Wielerspeciaalzaak cycleXperience: 1.000 vierkante meter pure wielerbeleving

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN - Sinds dinsdag 7 november is wielerspeciaalzaak cycleXperience in Uden gevestigd aan de Bitswijk 13. In het voormalige pand van supermarkt Jan Linders treft de wielerliefhebber maar liefst 1.000 vierkante meter ‘pure wielerbeleving’ aan, zo verzekeren Johan van de Ven en zijn vrouw Daphny van den Brand.

Voormalig mountainbike-kampioen Johan van de Ven en Daphny van den Brand, veelvuldig Nederlands kampioen en wereldkampioen veldrijden, kunnen terecht trots zijn op hun nieuwe zaak. Wie een rondgang door de winkel maakt, ziet een uitgebreide keuze in onder meer racefietsen en mountainbikes van de topmerken Merida en Specialized. Daarnaast wordt een kwalitatief hoogwaardig assortiment accessoires en kleding aangeboden.

“De keuze in fietsen, accessoires en kleding is zeker uitgebreid ten opzichte van het aanbod in onze vorige winkel in Uden. Iedere sportieve fietser komt bij ons aan zijn of haar trekken”, aldus Johan van de Ven. “Maar wat Daphny en ik nog belangrijker vinden is de sfeer die we in deze winkel kunnen bieden. Enerzijds door de verzorgde en prikkelende presentaties en aankleding, anderzijds door met grote regelmaat activiteiten te organiseren, bieden we een echte wielerbeleving.”

Maatwerk
“Op onze vorige locatie in Uden kregen we al vaak complimenten over onze winkel. Echter, we groeiden daar uit ons jasje door de succesvolle ontwikkeling. Nu is alles weer lekker ruim opgezet, met overzichtelijke presentaties, terwijl het aanbod is uitgebreid”, vertelt Daphny van den Brand, terwijl ze de nieuwste collectie van kleding en schoenen toont, waaronder diverse modellen speciaal voor vrouwen. “Met mijn sportverleden zou het vreemd zijn als de fietsende vrouw bij ons niet kan aankloppen. Integendeel. Voor zowel fietsen als kleding en accessoires zijn ze bij cycleXperience aan het juiste adres. Het is heel mooi om te ervaren dat steeds meer vrouwen op de racefiets en mountainbike stappen.”

Als geen ander voorziet Daphny van den Brand hen van advies. “Advies is sowieso een belangrijk aspect. Ons team bestaat allemaal uit medewerkers die zelf ook fervent fietser zijn. Zij weten dus uit ervaring wat bijvoorbeeld belangrijk is bij de keuze van een fiets of kleding. Daarnaast beschikken we over hele professionele meetapparatuur en de ervaring om mensen goed op de fiets te zetten. Dat is zeker één van onze speerpunten. Niet voor niets neemt de Body Geometrie Fit-ruimte nu een centrale plek in onze winkel in”, aldus Daphny van den Brand, die vervolgt met: “Voor een aflevering van een fiets trekken wij minimaal 45 minuten uit, zodat we alles perfect op maat van de berijder of berijdster kunnen afstellen. Fietsplezier begint immers bij de juiste fietspositie. Wij gaan bij racefietsen en mountainbikes voor maatwerk, in alle opzichten.”

Vakmanschap
Johan van de Ven luistert naar de woorden van Daphny en voegt er aansluitend het woord vakmanschap aan toe, terwijl hij trots naar de zeer ruime werkplaats loopt. “De werkplaats is het kloppend hart van de winkel. Ik zeg altijd een fiets verkopen is één, maar een goed georganiseerde werkplaats met ervaren vakmensen, dat is een stap verder. Bij cycleXperience hebben we dat perfect op de rol. Eén van de hoofdredenen van de verhuizing naar een groter pand, is dan ook de werkplaats. Wij hebben het zo druk met montage, onderhoud en reparaties, dat onze vorige werkplaats niet meer voldeed en echt te klein werd. Een succesverhaal dus.”

“Voor het monteren, onderhouden en repareren van racefietsen en mountainbikes is daarnaast meer en meer kennis vereist. Onze monteurs zijn goed opgeleid en kennen de kneepjes van het vak. Dat mag onze klant ook als vanzelfsprekend beschouwen. Advies van het beste niveau in de winkel, inclusief kennis van zaken, en vakmanschap in de werkplaats, daarvoor staan we garant. In een echte wielerambiance. Ons team heeft echt passie voor de wielersport. Dat maakt de pure wielerbeleving compleet, 1.000 vierkante meter groot!”

Gratis mountainbike-clinic
De openingstijden van cycleXperience aan de Bitswijk 13 in Uden zijn van dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 18 uur, op vrijdag van 9.30 tot 20 uur en op zaterdag van 9 tot 16 uur. Bij aankoop van een fiets dit jaar krijg je naar keuze een gratis mountainbike-clinic onder leiding van onder andere Daphny van den Brand of een workshop fietsonderhoud. Bovendien maak je kans op een onvergetelijke wielerreis naar de Stelvio, Gavia en Umbrailpas in de Italiaanse Dolemieten ter waarde van 895 euro.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties