Wethouder Kees van Geffen leeft week van 50 euro

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Wethouder Kees van Geffen van de gemeente Oss gaat van 9 tot en met 15 december leven van een budget van 50 euro. "We hebben met inwoners die leven of leefden in armoede, de mensen om wie het gaat, en vele maatschappelijke organisaties samen een armoedebeleid vastgesteld", vertelt hij. "Ik ben trots op dit beleid en de manier waarop dit tot stand is gekomen. Om te ervaren wat armoede betekent, ga ik de uitdaging van Elly Slegtenhorst aan door een week te leven van zo’n bedrag."

De uitdaging om een week te leven van 50 euro legde Elly Slegtenhorst voor aan de Osse gemeenteraad. Ze sprak als lid van Quiet Oss, die kortgeleden is opgezet. Van Geffen: "We kunnen het niet altijd zien, maar armoede is overal. Deze mensen leven vaak in stille armoede. Quiet Oss gaat ze een gezicht geven."
Van Geffen heeft bewust voor de tweede week van december gekozen. "Zaterdag 14 december open ik de regionale inzamelingsactie van de voedselbank", licht hij toe. "Verder is het een week waarbij ik elke avond gewoon thuis ben en thuis eet."

Ervaringen
Je kunt de week van wethouder Van Geffen volgen via www.twitter.com/keesvangeffen. Donderdag 9 januari houdt Elly Slegtenhorst een bijeenkomst in Ons Huis van de Wijk. Hier gaat Van Geffen zijn ervaringen delen met raadsleden en mensen die structureel in armoede leven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties