Wegens succes verlengd: gratis loopbaan/ontwikkeladvies bij Coachweb Uden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN - Het ministerie heeft geld uitgetrokken voor gratis loopbaanadvies. Dit geld was zo snel op dat besloten is deze actie te herhalen. De nieuwe trajecten gaan lopen vanaf 1 december. "Omdat we de vorige keer veel mensen teleur moesten stellen, geven we deelnemers nu alvast de gelegenheid zich in te schrijven", zegt Marion Neggers, coach en algemeen directeur bij Coachweb. 

Het loopbaan/ontwikkeladvies is bedoeld voor de beroepsbevolking in Nederland; voor iedereen tussen de 18 en 67 jaar in loondienst, werkzaam als zzp’er of werkloos. Iedereen kan gratis loopbaan/ontwikkeladvies krijgen. Dat kan in Uden bij Coachweb. 

Door corona verandert het werk nog sneller. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen. Om werkenden en werkzoekenden zich hierop voor te laten bereiden biedt NL leert door vanaf 1 december opnieuw gratis ontwikkeladvies voor iedereen. Daarnaast starten dit najaar kosteloze scholingstrajecten die Brabanders helpt zich voor te bereiden op ander werk of veranderd werk.

Onzekerheid
Marion: "Uden en omgeving is hard getroffen door het coronavirus en de mensen merken daar veel van. Er vallen banen weg en mensen vragen zich af of ze moeten stoppen. Gaan ze weer voor eenzelfde baan? Of willen ze iets nieuws? Er zijn veel mensen die zich afvragen of ze wel op de juiste plek zitten of ze zijn onzeker over de toekomst. Het is super fijn dat zij nu gratis loopbaan/ontwikkeladvies kunnen krijgen en het zou mooi zijn als ze weten dat dit initiatief bestaat".

Blijven ontwikkelen
Er zijn voor 1 december 55.000 loopbaantrajecten beschikbaar gemaakt door de overheid en Marion hoopt dan ook dat de deelnemers die zij in augustus teleur moest stellen deze kans grijpen. "Je werk is een heel groot deel van je leven. Vroeger bleven mensen zo'n veertig jaar bij hetzelfde bedrijf, maar de maatschappij is veranderd. Je moet jezelf blijven ontwikkelen en dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het is daarom belangrijk dat mensen weten wat ze willen en waar hun talenten liggen."

NL leert door is een volledig traject. Het gratis ontwikkeladvies wordt gegeven door gekwalificeerde loopbaanprofessionals: welke studie heb je nodig? Hoeveel tijd gaat het kosten? Wat zijn je competenties? Maar ook heel belangrijk: waar word je gelukkig van? "Je baan is heel belangrijk en moet daarom voldoende uitdagend zijn", stelt Marion.

Arbeidsmarktscan
De adviseurs geven inzicht in jouw mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan. Zo krijg je een beeld van arbeidsmarktkansen en (bij)scholingsmogelijkheden die aansluiten op jouw ervaring en wensen. Ook helpt het je bepalen of je over alle skills beschikt voor een specifieke baan en of dat hiervoor (bij)scholing nodig is. Marion: "Uit de arbeidsmarktscan komt een volledig, persoonlijk profiel, met alles wat je nodig hebt voor een baan of doorgroeimogelijkheden."

Online of op kantoor
Om de twee weken vinden er gesprekken plaats. Deze duren ongeveer anderhalf uur. Daarnaast wordt verwacht dat deelnemers ongeveer 2 uur per week werken aan opdrachten die de loopbaanprofessionals opgeven. Dat geldt ook voor online trajecten. "Vaak hoor je: als het gratis is, dan is het niks. Maar dat is echt niet zo. Het is precies hetzelfde korte loopbaantraject als betaald advies. Dit is dankzij de overheid. Je krijgt een individuele loopbaanadviseur die goed is opgeleid en veel ervaring heeft, waarbij je een eigen dossier en testen krijgt. Het traject is heel persoonlijk. De mensen kunnen kiezen voor gesprekken op kantoor (ingericht volgens RIVM-richtlijnen) of online", legt Marion uit.

'Voor iedereen'
Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van NL leert door. "Het mooie van dit initiatief is dat het voor iedereen is. We hebben wel eens een traject gehad om 45-plussers terug op de arbeidsmarkt te krijgen, maar dat was veel minder uitgebreid. Nu kunnen bijvoorbeeld ook ZZP'ers gebruik maken van het advies. Zij vallen vaak buiten de boot, maar zullen zeker tijdens de crisis veel vragen hebben over hun bedrijf."

Bij Coachweb hebben ze hun loopbaanadviseurs opgesteld staan om zo veel mogelijk mensen te kunnen begeleiden. De lijst met voorinschrijvingen groeit elke dag. "Aarzel daarom vooral niet om je aan te melden, want vol is vol", zegt de coach. "Vorige keer ging het erg snel en was de subsidiepot snel leeg. De verwachting is dat het nu nog sneller zal gaan. Het zou zonde zijn om deze gratis kans te missen. De loopbaanadviseurs staan opgesteld om zo veel mogelijk mensen te helpen."
Voor meer informatie of om je aan te melden, ga naar www.coachweb.org. Je kunt ook bellen naar 088-8010400.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties