Voorbereidingen Cultuurklunen in volle gang

'We zoeken drie Ossenaren voor een mini documentaire'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Stichting Oss Cultureel is op zoek naar drie inwoners uit de gemeente Oss die een prominente rol willen spelen in de zogenoemde documentaire-items van kunstenares Guusje Slagter. Zij is één van de cultuurmakers tijdens Cultuurklunen op 9 en 10 oktober in het Osse centrum. "Oss heeft een kleurrijk palet aan activiteiten, mogelijkheden, creativiteit en mensen", stelt ze. "In mijn voorstelling wil ik die diversiteit laten zien, het bruisende van Oss in beeld brengen. Centraal staan de schilderijen die ik maak van drie personen die ieder hun eigen kijk op Oss hebben. Aangevuld met documentaire-items van diezelfde personen, opgenomen door documentairemaakster Sophie van Bree en cameraman Mark Schonagen."

Kunstenares en auteur Guusje Slagter is geboren in Ravenstein.

Daarom doet Slagter een oproep doen aan alle inwoners van de gemeente Oss die hier graag aan mee willen doen. De opnames zijn vrijdag 28 augustus. De kunstenares zoekt een jongere tussen de 5 en 20 jaar oud, een dertiger of veertiger en een zestigplusser. Ben jij of ken jij iemand die in de gemeente Oss woont en hier graag aan mee wil doen? Stuur dan voor 17 augustus een bericht naar ossenaargezocht@gmail.com

Cultuurklunen
Cultuurklunen is een initiatief van Stichting Oss Cultureel dat plaatsvindt op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober 2020 in het centrum van Oss. Vijftien professionele cultuurmakers en aanstormende talenten laten op deze twee avonden hun kunsten zien in horecazaken als de Bodega, Finch Gastrobar en Café Lollipop. Waarbij – zoals de naam al doet vermoeden – de gasten van de ene naar de andere horecagelegenheid gaan om te genieten van de verschillende korte voorstellingen. Die variëren van vioolspel van Iris van Nuland en een optreden van flamencogitarist Alessio Rooders tot theater van Trots54, zanger Robin Borneman, kunstenares Guusje Slagter en nog vele anderen die je kunt vinden op www.osscultureel.nl. Dat alle cultuurmakers Osse roots hebben, maakt het evenement extra bijzonder. De kaartverkoop start na de zomer.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties