Zomerse ontmoetingen in Bibliotheek Oss

Wat is PSD2 en wat moet ik ermee?

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Na het succes van de Zomerse Ontmoetingen van vorig jaar organiseert de bibliotheek in Oss ook nu weer interessante en leuke bijeenkomsten. Zo is er donderdag 8 augustus om 14 uur een informatieve bijeenkomst over PSD2, naar aanleiding van de nieuwe wet. Tijdens deze laatste 'ontmoeting' geeft Nicolas Derlavoix hierover een informatieve presentatie.

Dit jaar is een nieuwe Europese richtlijn ingegaan: de PSD2 (Payment Services Directive). Met PSD2 heeft iedereen het recht om nieuwe partijen toegang te geven tot de betaalrekening. Maar wat houdt dat in? Waarom is de nieuwe wet geschreven? Wat vraagt mijn bank nu eigenlijk van mij? Wat gebeurt er vanaf 14 september 2019? Wie krijgt er toegang tot mijn rekening? Wat gaat er gebeuren met mijn gegevens? Wat moet ik specifiek doen?
Darlavoix werkt bij een bedrijf dat de software voor banken ontwikkelt zodat zij compliant aan de wet zijn. Hiervoor is hij de wet helemaal ingedoken en kan hij de geschiedenis weergeven, het heden en de toekomst. Hij vertelt als onafhankelijke partij over de wet en wat het betekent in de praktijk.

Toegang is gratis, wel vooraf aanmelden via de website in verband met de organisatie. Inclusief koffie of thee.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties