VVD zoekt mooie initiatieven voor groen-blauwe handdrukken van 500 euro

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - De Groen-blauwe handdruk, bestaande uit een bedrag van 500 euro, is de aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas voor bijzondere projecten of initiatieven met een maatschappelijk raakvlak met water. Denk daarbij aan klimaat, duurzaamheid, natuur of beleving. In totaal acht prijzen wordt vanuit de vier regionale commissies, toegekend aan inwoners, (agrarische) bedrijven of werkgroepen/verenigingen. De VVD roept mensen op een mooi initiatief 'boven water te krijgen' en aan te dragen.

Jaarlijks worden er door het waterschap mooie maatschappelijke initiatieven beloond uit de voordrachten die de leden van de regiocommissie kunnen doen. "Als VVD betrekken wij mensen hierbij en roepen hen op om ons een bijzonder initiatief, bij u in de straat, dorp, stad of vereniging aan te reiken met een korte motivering. Wij zullen dit initiatief inbrengen in de regiocommissie en het voorstel toelichten", legt VVD-fractievoorzitter William de Kleijn uit Herpen uit.
De acht winnaars ontvangen de groen-blauwe handdruk van 500 euro. Meedoen? Stuur uw initiatief gemotiveerd aan info@vvd-aaenmaas.nl of kijk op www.vvd-aaenmaas.nl

De vier regionale commissies zijn voor veel mensen onbekend. Voor het streekeigen waterbeheer worden regelmatig onderwerpen besproken in de regio’s Raam (Cuijk), Beneden Aa (Loosbroek), Boven Aa (Deurne) en Hertogswetering (Lith). Commissieleden zijn oog en oor voor wat er leeft in de streek en geven signalen door aan het bestuur. Zij zijn ook aanspreekpunt voor inwoners, bedrijven, agrariërs en andere belanghebbenden en gaan in een vroeg stadium met het bestuur in gesprek over het beleid, beheer- en onderhoudsplannen en werkzaamheden in onze streek. Namens de VVD zitten in de regiocommissies:
• Beneden Aa: Ytje van de Hulsbeek (Berlicum), Joël Scherrenberg (Nistelrode) en Victor Smits (Uden);
• Raam: Maartje Roelofs (Cuijk), Sjaak van Zinderen (Boxmeer) en William de Kleijn (Herpen);

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties