Vroege vogelwandeling bij Natuurcentrum De Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Natuurcentrum De Maashorst houdt samen met Vogelwacht Uden en IVN natuurgidsen een ochtendwandeling op zondag 21 april. Dat wordt vroeg uit de veren, want deze wandeling start al om 7 uur. Om echte vroege vogels te zien, is een verrekijker onontbeerlijk. Deelnemers die er geen hebben, kunnen er een lenen bij het natuurcentrum.

Een grauwe klauwier. (foto: Marc Gottenbos)

Wakker worden op de Maashorst, welke vogel hoor je het eerst? Er wordt gewandeld maar ook regelmatig stilgestaan, dus lekker warme laarzen of schoenen worden aangeraden. Deelname kost 3,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. De wandeling neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Meer informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl. Via deze website kan men een plekje reserveren tot uiterlijk 16 uur op vrijdag 19 april.

Bos ontwaakt
Tijdens de wandeling ervaren de deelnemers met al hun zintuigen hoe het bos ontwaakt. Want er is ’s ochtends al heel vroeg veel te zien, te ruiken en te horen in De Maashorst. Natuurlijk wordt er een prachtig ochtendconcert door de vogels gegeven, maar er zijn nog meer dingen waaraan te merken is dat het bos wakker wordt.
Dit is dé kans om het mee te maken, want de deelnemers gaan op pad met echte vogelaars en zeer ervaren gidsen. Zij vertellen welke vogels bij welk geluid horen, waarom vogels eigenlijk zingen en waar ze dan het liefste zitten. Een verrekijker, zelf meegenomen of geleend bij het Natuurcentrum, komt dan goed van pas. Behalve vogels zijn er natuurlijk veel meer dieren die op dit vroege tijdstip wakker worden of juist gaan slapen. En ook planten beginnen aan de nieuwe dag. Deze tocht is leuk en leerzaam voor jong en oud.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties