Vrijwilligers Bernhoven zoeken versterking

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

UDEN/OSS - Stichting Vrijwilligers Bernhoven is voor een nieuw project op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. "We prijzen ons gelukkig met de ruim honderdtachtig vrijwilligers die zich reeds op allerlei terreinen voor de patiënten inzetten", zegt voorzitter Ans Sweep. "In september willen we starten met het rondbrengen van een kopje koffie en thee door een gastvrouw of -heer op de poliklinieken van het ziekenhuis in Uden. Op de polikliniek in Oss wordt dit al gedaan en zeer gewaardeerd door de patiënten en hun begeleiders."

Alle activiteiten die door de vrijwilligers worden gedaan zijn een aanvulling om het verblijf van de gasten in Bernhoven te veraangenamen. Uitgangspunt is dat hetgeen vrijwilligers in het ziekenhuis doen niet ten koste mag gaan van betaalde functies. "Vrijwilligers zijn in het ziekenhuis actief voor de patiënt, dat is ons belangrijkste uitgangspunt," stelt Sweep. "Dat dit gewaardeerd wordt ervaren wij dagelijks. Zo leveren onze vrijwilligers een wezenlijke bijdrage aan het streven naar gastvrijheid in Bernhoven."

Projecten
Stichting Vrijwilligers Bernhoven brengt haar activiteiten onder in projecten. Een compleet overzicht van de lopende projecten staan op www.bernhoven.nl/over-bernhoven/overig/stichting-vrijwilligers-bernhoven/. Het project Beweeg Je Beter wil uitbreiden en heeft ook vrijwilligers nodig en voor degenen die iets anders willen dan het rondbrengen van een kopje koffie/thee komen er nog enkele plaatsjes vrij bij één van onze andere projecten.
Vrijwilligers werken in de regel een dagdeel per week of twee weken en vaak samen met een collega. Wie zich aangesproken voelt om een steentje bij te dragen aan het welzijn van de bezoekers van Bernhoven kan een mailtje sturen naar vrijwilligersbernhoven@telfort.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties