Voorjaarskriebels bij Het Hooghuis

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - De dagen worden lichter en voorjaarsbloemen steken hun kopjes boven het gras uit. Een mooi moment om te vieren dat leerlingen en medewerkers van scholengroep Het Hooghuis elkaar alweer een tijdje ‘live’ in de les en op school zien. Dat doet de scholengroep deze week met een zee van bloemen. Tevens een blijk van waardering aan leerlingen en medewerkers voor de flexibiliteit die zij laten zien in deze intense periode, waarin gewone lessen worden afgewisseld met thuisleren en -werken. Iedereen mag deze week een bloem uitkiezen. Voor zichzelf. Óf voor iemand die in hun ogen wel wat extra voorjaarskriebels heeft verdiend.

"Het sociale contact dat leerlingen met elkaar hebben op school, is van groot belang om te kunnen groeien en bloeien, daar zijn wij ons ten volle van bewust", laat Het Hooghuis weten. "En dat geldt ook voor de leerkrachten en de onderwijsondersteunende medewerkers. Met de kleurige actie van deze week draagt de scholengroep de boodschap uit blij te zijn haar leerlingen weer fysiek te kunnen verwelkomen en dat een bloemetje tijdens de laatste loodjes voor de meivakantie door iedereen dik verdiend is."

De leerlingen zijn blij om elkaar weer in levende lijve te kunnen ontmoeten.  "Weliswaar in beperkte mate, omdat hierbij de coronaregels moeten worden nageleefd. Zij zien elkaar nu halve dagen, 1 dag of een aantal dagen per week, in het klaslokaal, of in de grote ruimtes die theater De Lievekamp beschikbaar stelt. Het is een hele organisatie om dit voor 6 scholen in goede banen te leiden, maar alle moeite zeker waard."

'Samenzijn is onmisbaar'
Jeroen Donders, voorzitter centrale directie, erkent dat deze periode Het Hooghuis heeft geleerd dat menselijk contact en het samenzijn onmisbaar zijn in het onderwijs. “Met deze bloemenpracht willen we uitdrukking geven aan de verbinding die wij binnen onze scholengroep met elkaar voelen. Het is een klein gebaar van waardering, maar het symboliseert tegelijkertijd ook een diepere waarde: zo’n verscheidenheid aan bloemen en kleuren als we hier zien, zo’n verscheidenheid aan leerlingen en medewerkers hebben we bij Het Hooghuis. En die zien we allemaal. Wie je ook bent, je telt hier als mens. En net zoals deze kleurige bloemen, zien we in deze voorjaarsperiode ook graag onze leerlingen weer tot bloei komen.”

Iedereen een bloem
Alle leerlingen en medewerkers kiezen op hun school een bloem uit. "Zij mogen die zelf houden, of aan iemand geven die het in hun ogen ook heeft verdiend, aan iemand op wie ze trots zijn, of misschien wel aan iemand die in deze moeilijke periode behoefte heeft aan een warm gebaar. De bloemen staan voor waardering voor elkaar, voor hoop en groei, en simpelweg voor een welkom momentje van voorjaarskriebels in een tijd die nog altijd wordt beheerst door coronaregels."

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties