Volksuniversiteit Oss presenteert nieuw cursusprogramma

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Volksuniversiteit Oss presenteert het nieuwe cursusmagazine met daarin het programma voor het voorjaar van 2019. Nieuw zijn de trainingen op het gebied van Ondernemen & Ontwikkelen en Puber & Leren. Ook voor de algemene cursussen is er weer een mooi gevarieerd programma ontwikkeld.

Dit voorjaar heeft Volksuniversiteit Oss haar programma verder verbreed. Nieuw is het cursusaanbod voor ondernemers. Voor beginnende ondernemers is er de training 'Start je eigen bedrijf' waarbij men de lang gekoesterde ideeën leert om te zetten in een businessplan. En de praktische trainingen 'Bouw je eigen website', 'Optimaliseer je website (SEO)' en 'Je eigen webwinkel in Woocommerce' kunnen een goede opvolging zijn van het businessplan.
In de cursussen 'School is zóoo belangrijk! Not!' en 'Leren leren voor brugklassers' geeft de volksuniversiteit pubers handvatten zodat leren leuker en plannen gemakkelijker wordt. En met de cursus 'Engels voor brugklassers' wordt het gevoel voor de Engelse taal verder ontwikkeld, waardoor er meer plezier ontstaat in het leren van een taal. De workshop 'Jong en nu al in zwaar weer. Why?' laat zien dat tieners niet alleen staan met hun boosheid en angst.

Compleet en gevarieerd
Er zijn veel nieuwe cursussen op het gebied van Groei & Ontwikkeling, bijvoorbeeld 'Leven met minder spullen' en 'Ontstressen, voorkom een burnout'. Bij Kunst & Maatschappij weer een uitgebreid en actueel lezingenaanbod. Digitaal & Online heeft een cursusaanbod voor de beginnende en gevorderde computergebruiker. Bij Body & Mind een nieuwe cursus 'Stembevrijden', als kennismaking kan men ook eerst de workshop volgen. Voor Creatief & Vrije Tijd zijn weer diverse fotografieworkshops opgenomen in het programma en is de workshop 'Styling en interieur' een nieuwe aanrader. Voor Food & Drinks is een breed scala aan kookworkshops geprogrammeerd dit voorjaar, voor het eerst ook in Uden. Kijk voor het volledige cursusaanbod op www.volksuniversiteitoss.nl

Taalcursussen
Volksuniversiteit Oss heeft het grootste aanbod taalcursussen in deze regio. Naast de reguliere talen zoals Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans zijn ook Nederlands voor anderstaligen (NT2), Grieks, Portugees, Russisch, Turks, Arabisch, Latijn, Pools, Chinees en Indonesisch in het aanbod opgenomen.
Elk niveau is terug te vinden, van beginners tot gevorderden. Zo biedt Volksuniversiteit Oss cursussen aan op niveau, die ter voorbereiding dienen voor internationale examens. Ook worden er intensieve, versnelde cursussen aangeboden in de talen NT2, Italiaans en Duits. Voor haar taalcursussen maakt Volksuniversiteit Oss veelal gebruik van docenten die native speakers zijn.

Informatiebijeenkomsten NT2
Geïnteresseerden die specifieke vragen hebben over de NT2-cursus of willen weten op welk niveau ze het beste kunnen instromen, zijn van harte welkom op een van de informatiebijeenkomsten die Volksuniversiteit Oss organiseert. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de taaldocenten aanwezig en is inschrijven direct mogelijk. Zaterdag 19 januari van 10 tot 12 uur bij Volksuniversiteit Oss aan de Kruisstraat 94. Donderdag 24 januari van 19.30 tot 21.30 uur bij Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32 in Uden.

Inschrijven via website
Meer informatie over de ruim 150 cursussen die vanaf januari van start gaan, staat vermeld op www.volksuniversiteitoss.nl en in het huis aan huis verspreide cursusmagazine. Inschrijven is direct mogelijk via de website. Het magazine niet ontvangen, maar wel interesse? Deze is ook af te halen bij onder meer Volksuniversiteit Oss, boekhandel Derijks, bibliotheek Oss/Uden, De Lievekamp en Markant.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties