Voedselbank Oss past uitgifte aan

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - Het coronavirus heeft ook forse gevolgen voor de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Maar de Voedselbank blijft open. De uitgifte wordt wel aangepast zodat deze gegarandeerd blijft voor de mensen die het nodig hebben. Ook wordt nadrukkelijk gekeken naar de gezondheid van de vrijwilligers. Wel ziet de Voedselbank het aanbod van verse producten dramatisch afnemen.

Maandagmorgen heeft een crisisteam van de Osse Voedselbank besloten tot de nodige maatregelen. Zo wordt de uitgifte van donderdag zodanig aangepast, dat het contact tussen de klanten en de vrijwilligers tot een minimum beperkt wordt. Het pakket wordt deze week in een doos verpakt, die per huishouden overhandigd wordt. Die door kan alleen met een tasje met verse producten nog uitgebreid worden als er aanbod is. Daarmee kan een klant binnen een paar minuten geholpen worden.

Het bestuur van de Voedselbank beseft dat hiermee het sociale aspect dat de Voedselbank ook heeft tot een nulpunt wordt teruggebracht. "Maar nu staat het verstrekken van een voedselpakket voorop", stelt woordvoerder Henk Snijders. "Op deze manier kunnen we de Voedselbank open houden. Want ook een aantal vrijwilligers heeft aangegeven liever niet aanwezig te zijn tijdens de uitgifte. De gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers is namelijk best hoog. Het bestuur begrijpt hun afweging. Enkele vrijwilligers met een broze gezondheid is aangeraden thuis te blijven. De pakketten zijn wel anders dan we gewend zijn te verstrekken. Verschillende leveranciers hebben aangegeven dat ze deze week geen producten voor ons hebben. Dat is een gevolg van de hamsterwoede van vele Nederlanders. Gelukkig heeft de Voedselbank voor Oss en Omgeving nog een voorraad groenten in blik en glas en andere vervangende producten. En hebben we recent van enkele grote leveranciers mooie levensmiddelen geschonken gekregen."

Ook enkele restaurants en cafés uit de regio hebben wat verse producten gedoneerd aan de Voedselbank. "Die geven we uit aan de gezinnen met kinderen en klanten met een kwetsbare gezondheid. Het crisisteam volgt dagelijks de ontwikkelingen over het coronavirus en staat in nauw contact met het corona crisisteam van Voedselbanken Nederland."

De Voedselbank voor Oss en Omgeving geeft wekelijks 225 voedselpakketten uit. De huishoudens komen uit de gemeenten Oss, Bernheze en Landerd. Met de 225 pakketten voedt de Voedselbank ruim 620 personen. 250 van hen zijn jonger dan 18 jaar. Bij de Voedselbank zijn 55 vrijwilligers actief.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties