Verenigingen zoeken naar extra inkomsten

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Ook al gaan de sportkantines vanaf 1 juli langzaam open, het coronavirus slaat een flink gat in de begroting van het Nederlandse verenigingsleven. Dit blijkt uit onderzoek van de Grote Clubactie onder zeshonderd verenigingen. Bij 87 procent van de ondervraagde clubs hebben de maatregelen tegen het coronavirus directe financiële impact.

Om de verloren inkomsten te compenseren organiseren verenigingen verschillende initiatieven. Het verkopen van loten levert al jaren extra geld op voor de clubkas. Om verenigingen te ondersteunen heeft de Grote Clubactie de verkoop van clubloten aangepast aan de huidige richtlijnen. "Het verenigingsleven heeft een belangrijke, verbindende rol in de samenleving", stelt directeur Frank Molkenboer. "Juist in deze bijzondere situatie vinden wij het belangrijk dat we met onze loterij een bijdrage kunnen leveren om de financiële positie van verenigingen te versterken."
Op dit moment hebben al meer dan vierduizend verenigingen zich ingeschreven voor komende actie, die in september van start gaat. Nog niet eerder stond de teller zo hoog rond deze tijd van het jaar. Dit benadrukt de pure noodzaak van extra inkomsten voor verenigingen, nu zij nauwelijks geld in het laatje krijgen.

Grote Clubactie
De Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. De organisatie helpt verenigingen met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland. In 2019 namen meer dan vijfduizend verenigingen deel aan de Grote Clubactie, werden er ruim 2,8 miljoen loten verkocht en stijgt de gemiddelde opbrengst per vereniging jaarlijks. Van elk verkocht lot gaat tachtig procent direct naar de clubkas. Totaal werd een opbrengst behaald van bijna 8,5 miljoen euro voor het Nederlandse verenigingsleven.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties