Uitreiking diploma's DELF aan leerlingen TBL, locatie Hooghuis Oss

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

Op vrijdag 26 januari worden de diploma's DELF (Diplôme d'Etudes en Langue Française) uitgereikt aan een groep leerlingen van het Titus Brandsmalyceum. Het uitreiken van de diploma's vindt plaats om 16.00 uur in collegezaal 0.54 van het TBL aan de Molenstraat 30 te Oss. Na het officiële gedeelte is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn met een drankje in de personeelskamer van de school.

Al een groot aantal jaren biedt de sectie Frans van het TBL-leerlingen de mogelijkheid om mee te doen aan een landelijk examen, dat leidt tot een speciaal diploma: het DELF-junior.
DELF staat voor Diplôme d’Études en Langue Française. DELF-examens zijn de officiële Franse taalexamens die overal ter wereld erkend en afgenomen worden. Een DELF toont de mate van taalbeheersing aan. De docenten Frans op het TBL zijn van mening dat een DELF- certificaat een meerwaarde betekent voor het einddiploma van de leerlingen. Het is bovendien een manier waarop leerlingen zich kunnen profileren: het DELF op je cv geldt in veel beroepen als een pre!
Het Institut Français in Amsterdam is belast met de organisatie van de DELF-juniorexamens. De examens worden afgenomen door onafhankelijke examinatoren die niet verbonden zijn aan het TBL. Voor het DELF volgen de leerlingen zo'n tiental extra lessen buiten het normale curriculum om. Het examen wordt op verschillende niveaus aangeboden. Voor de leerlingen uit 3 vwo en 3 havo zal dat het niveau A2 zijn. Voor 5 havo en 5 vwo is dat B1 en op 6 vwo B2. Bij het examen worden de vier taalvaardigheden getoetst: leesvaardigheid, luistervaardigheid, spreekvaardigheid en schrijfvaardigheid.
De geslaagden voor DELF A2 zijn: Eefke van den Berk, Meeke Coenen, Hannah van der Giessen, Noa van den Heuvel, Femke Hermsen, Isare Jans, Fieke van Kempen,
Nienke Moens, Maarten Schaffels, Robin van Schie, Michelle Valk, Janneke van de Ven, Esmee Verhoeven, Marou Cober.
De geslaagden voor DELF B1 zijn: Iris Bast, Evy van de Westelaken, Julia van Berkom, Julian van Bijnen, Esra Broeksteeg, Luuk de Graauw, Enrique van Mensvoort, Bjorn van Putten, Ingeborg Quisbe Pilco.
De geslaagden voor DELF B2 zijn: Sinne Alkema, Isabel de Jager.
Wij feliciteren onze leerlingen met hun diploma.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties