Berghkwartier en Nulandse stuifzandduinen

Twee wandelingen door Maasland Gilde Oss

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Het Maasland Gilde uit Oss houdt in de zomerperiode meerdere wandelingen op diverse locaties in de gemeente. Eind augustus staan er weer twee op het programma. Woensdag 26 augustus gaat de tocht door het Berghkwartier in Oss. Twee dagen later, op vrijdag 28 augustus, wandelt een gids met een groep door de Nulandse stuifzandduinen.

De twee uur durende wandeling door het Berghkwartier start woensdag 26 augustus om 14 uur op het plein voor hotel De Weverij aan de Oostwal 175 in Oss. Belangstellenden kunnen met een ervaren stadsgids meewandelen door deze nieuwe wijk rondom De Weverij en het Bergosskantoor. Ook horen zij allerlei wetenswaardigheden over de geschiedenis van de tapijtfabriek Bergoss. Deelnemers betalen 3,50 euro, contant te voldoen bij aanvang. 

Vrijdag 28 augustus gaat het om tocht, die van 14 tot 16 uur duurt, tussen de boomkruinen. De deelnemers wandelen door de Nulandse stuifzandduinen met hun oude geschiedenis en hun verbondenheid met de Maas. Het beginpunt is het kruispunt van de Coppendijk en Elzenstraat in Nuland. Hier kom je door via de Papendijk Geffen uit te gaan, op de rotonde rechts aan houden en de Groenstraat ingaan [fietsknooppunt 31]. De kosten van de wandeling bedragen 3 euro, ook contant te voldoen. 

Vanwege de RIVM-afspraken is vooraf aanmelden verplicht. Dat geldt voor beide wandelingen. Opgeven kan via maaslandgildeoss@hetnet.nl. Zie www.maaslandgildeoss.nl voor meer informatie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties