Theater Markant in Uden viert 25-jarig jubileum

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN – Markant Uden bestaat 25 jaar. Het hele theaterseizoen 2021-2022 lang viert Markant deze zilveren mijlpaal. Samen met gasten, vrienden en collega’s. Gedurende het seizoen komt het Udense theater met verschillende jubileumacties en verrassende aanbiedingen. De eerste daarvan: een jaar lang gratis naar het theater in Uden.

Op zondag 12 mei 1996 opent Markant Uden voor het eerst haar deuren voor publiek. Het gloednieuwe gebouw aan de Markt in Uden, biedt plaats aan 680 bezoekers en is daarmee een van de grootste theaters in de omgeving. Het oorspronkelijke gebouw is ontworpen door de beroemde architect Herman Hertzberger. Hij tekende jaren later ook voor het ontwerp van de uitbreiding, met een evenementenzaal waar zo’n 1.100 mensen terecht kunnen voor feesten en concerten én niet te vergeten een inpandig restaurant, waar de culinaire beleving van Cusco inmiddels alweer 4 jaar haar intrek heeft. Alles onder één dak voor een complete en bijzondere avond uit.

Van theater naar belevenislocatie
Markant zet vanaf het eerste moment een breed aanbod neer, van lokale gezelschappen tot internationale publiekstrekkers. Het publiek weet die mix van kleinschaligheid, lokaal aanbod en grote producties en de gastvrijheid van Markant te waarderen. In 25 jaar tijd is Markant Uden uitgegroeid van ondernemend theater tot een ware belevenislocatie. Er vinden bedrijfsevents, zakelijke ontmoetingen en livestreams plaats en er worden gala’s, carnaval en jubileumfeesten gevierd.

Jan Wouda, directeur van het jubilerende Markant vertelt: “Al 25 jaar lang mogen we onze gasten verwonderen, verbluffen en vermaken met theater, muziek, dans, cabaret en de allerleukste evenementen. En dat doen we al die jaren met ontzettend veel plezier. Avond aan avond mogen we onze gasten begroeten voor een nieuwe belevenis en daarna weer uitzwaaien vol van indrukken. Daar zijn we niet alleen trots op, we zijn ook bijzonder dankbaar voor elk bezoek en alle waardering die we van onze gasten ontvangen. Dus vieren we dit seizoen samen met onze gasten, met mooie jubileumacties als bedankjes.”

Een jaar lang gratis naar Markant
De eerste jubileumactie van Markant Uden is direct spraakmakend. Naast maar liefst 75 prijzen waaronder gratis tickets, tegoedbonnen en arrangementen, is de hoofdprijs: een jaar lang gratis naar het theater. Deze actie loopt van 10 september tot en met 11 oktober en iedereen kan daaraan meedoen. Meer informatie hierover staat op de speciale jubileumpagina www.markantuden.nl/25jaar

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties