Weersomstandigheden voorjaar laten sporen na

Taxusinzameling komt gestaag op gang

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - De Taxusinzameling is enkele weken geleden van start gegaan. Normaal gezien draait Stichting Taxus Taxi vanaf begin juni op volle toeren. Dit jaar ligt dat net even anders. Voor de taxusinzameling is de stichting namelijk voor een groot deel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het koude voorjaar heeft gezorgd voor een fikse achterstand in de groei van de taxushagen. Mogelijk zal Taxus Taxi het dit jaar dus met minder oogst moeten doen dan andere jaren. Het verschil kan nog wel worden gemaakt in het aantal mensen dat meedoet aan de inzameling. De oproep is dan ook aan zoveel mogelijk mensen om hun verse taxustakjes aan de stichting te doneren via www.taxustaxi.nl/afspraak

Kind kan de was doen
Voor wie denkt dat het ‘schoon’ aanleveren van taxussnoeisel een hele klus is, die heeft het mis. Een beperkte hoeveelheid stenen en zand zijn voor de stichting namelijk geen enkel probleem. Na de inzameling reinigt Taxus Taxi het snoeisel nog, waardoor stenen en zand uit het verse groen worden gefilterd. Ook hier en daar een blaadje van een andere plant of boom vormt geen belemmering voor deelname. Meestal is het meer dan voldoende als u voor het snoeien de hark langs de haag haalt om het oude bomenblad even weg te vegen. Dat wat er dan nog tussen zit, haalt de stichting er zoveel als mogelijk nog tussen uit. Als stelregel hanteert Taxus Taxi dat een vervuiling van vijf procent nog steeds acceptabel is. Meer informatie over de gewenste inzamelcondities is te vinden op www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden

Water tegen kanker
Wil je deelnemen aan de strijd tegen kanker? Dan kan een beetje liefde voor je tuin al een groot verschil maken. Op dit moment zijn de weersomstandigheden voor de taxus perfect om een flinke groeispurt in te zetten. Naast een lekker warm zonnetje heeft de taxus ook water nodig. Als je de komende week één douchebeurt overslaat en dit water doneert aan de taxushaag, kan dit al een groot verschil maken in de hoeveelheid taxussnoeisel in de strijd tegen kanker.

Snoeien of nog niet?
Voor wie er rekening mee wil houden vraagt Taxus Taxi het snoeien nog enkele weken uit te stellen. Door het snoeiwerk nog even te laten rusten, geef je jouw haag de kans verder te groeien. Daarmee wordt ook de bijdrage in de strijd tegen kanker automatisch groter.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties