Taxi Tiny voorbereid op opening horeca

Door Freddy Klooté

WIJCHEN/GRAVE - Tiny Brugman van Taxi Tiny uit Wijchen is er helemaal klaar voor. De chauffeuse uit Wijchen, met vele vaste klanten uit Grave, Wijchen en Nijmegen, kwam de coronatijd weliswaar door met het rijden van patiënten naar de Nijmeegse ziekenhuizen (“geen coronapatiënten”), maar miste haar vaste klanten die graag gebruikmaakten van de horecagelegenheden in de diverse plaatsen rond Wijchen wel. (foto: Marion ARTs)

“Het lijkt wel of alle mensen die wel eens uitgaan me kennen”, lacht ze. “Ik ben ook wel een beetje een geval apart. Als ik bijvoorbeeld een patiënt voor de oogarts in het CWZ van Grave moet ophalen en terugbrengen, ga ik met die persoon mee naar binnen en zorg dat hij/zij weer heelhuids in mijn taxi komt. Dat vinden mensen best geruststellend. En zo kan ik nog wel honderden verhalen vertellen. Iemand een glaswond opgelopen? Moet naar de Eerste Hulp? Die breng ik ook naar binnen en blijf wachten. Kleine moeite. Aan diverse kaarten en bloemen heb ik gemerkt dat dit door patiënten en hun familie zeer gewaardeerd wordt. Ook met de Graafse horeca ben ik bekend. Veel mensen zijn zo verstandig om zich na een gezellig avondje naar huis te laten rijden. Ach, in Wijchen heb ik opa’s en oma’s, hun kinderen en de kinderen daarvan in mijn taxi gehad. Ik wacht in mijn auto tot ze in hun bestemming binnen zijn. Ik haal ze op, bel ze als ik voor de deur sta en zorg dat ze zo in mijn taxi kunnen stappen”.

Als ik Tiny zeg dat ze hierover wel een boek kan schrijven, schiet ze keihard in de lach: “Ja, daar ben ik volop mee bezig”.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties