Cursus digitale veiligheid bij Volksuniversiteit Oss

'Stop spam, phishing en valse e-mail'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - De risico's van het internet zijn bekend, maar hoe herken je nepsites, valse e-mails, WhatsApp-trucs of sms'jes. Wist je dat een computer al besmet kan worden met een virus-achtig programma door alleen maar een website te bezoeken? Volksuniversiteit Oss verzorgt een cursus digitale veiligheid. Leer de gevaren herkennen. Verder leer je hoe je online veilig kunt kopen en hoe je spammail kunt voorkomen.

Ruim zeventig procent van de Nederlanders is ooit slachtoffer geweest van een vorm van cybercriminaliteit. Online criminelen leggen zich er steeds meer op toe de zwakheden van computersystemen en mensen te misbruiken. De digitale onervarenheid en onoplettendheid van veel gebruikers maken dit nog makkelijker. De risico's in de digitale samenleving zijn fors toegenomen. Digitale diefstal ligt overal op de loer en is in omvang zelfs groter dan fysieke inbraak. Fraudeurs zijn in staat om elke keer een nieuwe manier te vinden om hun slag te slaan.

Toegankelijk
De cursus is toegankelijk voor iedereen met een Windows- of Mac-computer, een mobiel of tablet. Op je eigen apparaat leer je bewust digitaal te zijn met onderwerpen als veilig online kopen, wachtwoordbeleid, spam voorkomen, phishing herkennen, gevaren van Facebook, Whatsapp, sms en veel tips en handige trucs.
De cursus bestaat uit drie ochtend en gaat eind november van start. De eerste bijeenkomst is woensdag 27 november van 9.30 tot 12 uur. In totaal zijn er drie lessen van elk 2,5 uur. De kosten bedragen 69 euro. De cursus wordt gehouden op de Volksuniversiteit aan de Kruisstraat 94 in Oss.

Informatie en inschrijven via www.volksuniversiteitoss.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties