Start vaarseizoen fiets- en voetveren

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Uit®waarde is verheugd dat op zaterdag 1 mei het vaarseizoen van de pontjes weer van start kan gaan. "Voor een veilige overtocht is er in coronatijd een aantal regels opgesteld die vermeld staan nabij de pont", laat de organisatie weten. "Dit zijn het verplicht dragen van een mondkapje, afstand houden, contactloos betalen en zelf wegzetten van de fiets. Vanwege de corona-maatregelen kan de volledige capaciteit van de veerpont niet worden benut. Houd daarom rekening met wellicht langere wachttijden. Zodra versoepelingen door de rijksoverheid worden ingevoerd zullen we de capaciteit verder verhogen."

Vanaf 1 mei wordt er gedurende de weekenden (zaterdag en zondag) en feestdagen gevaren met de pontjes Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Ravenstein-Niftrik, Batenburg-Demen, Pontje Ham, Renkum-Heteren, Rhenen-Lienden en Liniepont.
De vaartijden zijn zoals gebruikelijk van 10 tot 18 uur. Behalve de Liniepont, die vaart tot 17.15 uur. Vanaf 12 juni wordt er tot en met zondag 12 september dagelijks gevaren. Het seizoen 2021 wordt afgesloten met twee weekenden in de maand september. Laatste vaardag zondag 26 september.
Tijdens Hemelvaart en Pinksteren wordt er extra gevaren. Kijk op www.uiterwaarde.nl voor het exacte vaarschema. Het informatienummer voor de pontjes is 0344-228800.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties