Tot wel 5.280 treden voor het goede doel

Stairs Run: de stadiontrappen van FC Oss op en af voor KiKa

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Studenten van ROC De Leijgraaf houden vrijdag 25 mei de Stairs Run, een sportief evenement in het stadion van FC Oss met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Deelnemers worden uitgedaagd om 528 maal, ruim drieduizend of zelfs 5.280 keer de treden van de trappen in het stadion op en af te rennen. “Ben je sportief en zet je je graag in voor het goede doel? Doe dan zeker mee aan de Stairs Run”, stelt Jesse van Gestel.

Studenten van ROC De Leijgraaf organiseren de Stairs Run.

Naast het traplopen, vinden er 25 mei ook verschillende activiteiten plaats op het veld in het Frans Heessenstadion van FC Oss. “Het is een evenement voor jong en oud”, vertelt Jesse, die de Stairs Run samen met Mitchell van Lieshout, Syb Wassenberg, Mariënne de Goeij en Nina Swartjes organiseert in het kader van de examinering voor hun studie Coördinator sport- en bewegingsagogie.

Drietal routes
“Afhankelijk van de route die je kiest, loop je het aantal treden op de tribunes van het stadion”, legt Mariënne uit. Net als bij het skiën hebben deelnemers de keuze uit een drietal routes (blauw, rood en zwart). “De blauwe route (528 treden) is de lichtste en de zwarte route is de zwaarste, met 5.280 treden. De rode route zit er tussenin”, vult Nina aan. "De kosten voor deelname variëren van vijf tot twintig euro. De opbrengst, bestaande uit het inschrijfgeld en sponsoring door familie en vrienden, gaat volledig naar KiKa.”
De Stairs Run past in een langere tradities van Kika Runs die de voorbije jaren door studenten van De Leijgraaf zijn georganiseerd in Oss en omgeving. “Wij hebben bewust gekozen voor KiKa”, verduidelijkt Syb. “Een gezond kind heeft wel honderd wensen. Een ziek kind maar één en dat is beter worden. Door geld in te zamelen, hopen wij daaraan te kunnen bijdragen.”

Kijken of helpen?
Wie wil komen kijken of deelnemers wil aanmoedigen, is uiteraard ook van harte welkom. “Dan betaal je slechts 3 euro entree”, zegt Mitchell. “Overigens zijn we ook nog op zoek naar vrijwilligers en sponsors. Wie belangstelling heeft kan ons mailen op stairsrunkika@gmail.com.” De Stairs Run for Kika is vrijdag 25 mei van 16 tot 20 uur in het stadion aan de Nelson Mandelaboulevard in Oss. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.stairsrunkika.com.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties