Speciale Obstacle Run voor Unieke Sporters

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Sporters met een beperking, ook wel Unieke Sporters genoemd, kunnen vrijdag 13 september meedoen aan een Unieke Obstacle Run. De doelgroep bestaat uit kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Denk hierbij aan zichtbare beperkingen, zoals een lichamelijke of verstandelijke beperking maar ook aan onzichtbare aandoeningen, zoals COPD, gedragsproblematiek of psychische aandoeningen.

De Unieke Obstacle Run is een onderdeel van de Liberation Obstacle Run die plaatsvindt van 13 tot en met 17 september bij de Geffense Plas. Deze hindernisloop staat in het teken van 75 jaar bevrijding. Inmiddels zijn er al honderdvijftig deelnemers ingeschreven voor de Unieke Obstacle Run. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers passend en prettig kunnen deelnemen wordt er gewerkt met diverse tijdsblokken en zijn er drie verschillende routes uitgezet, variërend in moeilijkheidsgraad.
Uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen. Bij ieder obstakel staat een begeleider om indien nodig te helpen de hindernis te passeren. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid een obstakel te omzeilen. Deelnemers mogen een eigen buddy meenemen en de organisatie faciliteert ook in een aantal één op één begeleiders. Om de beleving van het thema te vergroten zullen er legervoertuigen te bezichtigen zijn en vertellen soldaten en veteranen over hun eigen legerervaringen.

Routes
De Unieke Sporters kunnen kiezen uit drie routes. Groen is laagdrempelig parcours met kleine obstakels. De route gaat over een open stuk grasveld zonder zand en is ongeveer 500 à 750 meter lang. De blauwe route is anderhalve kilometer. Een medium parcours met een combinatie van eenvoudige hindernissen en meer uitdaging. De rode route gaat over het reguliere parcours en is 3,5 kilometer. Uitdagend met grote en kleine obstakels. Wil je informatie over de mogelijkheden of direct inschrijven? Dan kun contact opnemen via noordoostbrabant@unieksporten.nl of 0412-631039.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties