SP Oss wil dat ook Maashorst profiteert van stikstofaanpak

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Woensdag brengt de Commissie Remkes haar rapport uit over de aanpak van de stikstofuitstoot van landbouw, verkeer en industrie. Het doel is dat er weer vergunningen kunnen worden afgegeven voor nieuwe ontwikkelingen. Het verlagen van de maximumsnelheid op snelwegen vormt volgens SP Oss een belangrijk instrument. De politieke partij wil dat bij de keuze van snelwegen ook wordt gekeken naar het belang van De Maashorst en de omwonenden van de A50.

De Maashorst is een belangrijk natuurgebied, maar heeft geen Europese bescherming. Formeel hoeft het kabinet daarom geen rekening te houden met de Maashorst. "Dit ondanks het feit dat de natuur in De Maashorst zeer gevoelig is voor stikstof", stelt Adrie Geerts van SP Oss. "Neerslag van stikstof leidt namelijk tot vergrassing van heidevelden, uitbreiding van stikstofminnende planten als brandnetel, distels en snelgroeiende grassen. En zelfs tot het afsterven van eikenbomen. Dit komt vooral voor op de droge schrale gronden van de Maashorst."

Lagere snelheid op A50
De SP wijst het gemeentebestuur van Oss erop dat De Maashorst veel baat heeft bij de vermindering van de maximumsnelheid op de A50 en A59. "Ook de inwoners van Ravenstein, Huisseling, Herpen, Schaijk, Oss-Zuid, Heesch en Nistelrode hebben er veel baat bij: minder fijnstof en minder herrie", vervolgt Geerts. "Dit dubbele voordeel is volgens ons voldoende reden voor de Maashorst-gemeenten om bij de minister te pleiten om ook de A50 mee te nemen in het pakket snelheidsbeperkende maatregelen."

|Doorsturen

Lisa

2019-09-24 06:50:37

Niet de snelheid maar het oplossen vd files is de oplossing. elke dag staan er minimaal 2 lange bijna stilstaande files ter hoogte van Herpen.Ophoping slechte lucht! Kom eens meten!!! snelheid is de goedkoopste oplossing maar doet te weinig. 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties