'Senioren laten geld liggen'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Veel ouderen krijgen van de Belastingdienst te horen dat ze geen aangifte hoeven te doen. Dit gebeurt vaak als je alleen AOW en een klein pensioen hebt. Je hoeft dan geen extra belasting te betalen. Alleen zou je in sommige gevallen wel iets terug kunnen krijgen. Verder zijn er nog vaak aftrekposten voor senioren waar de Belastingdienst bij het sturen van de brief geen rekening mee houdt.

Ons Welzijn kan samen met ouderen berekenen of het verstandig is om toch aangifte te doen. Zo ja, dan kan dat direct gedaan worden. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via 088-3742525. Uiteraard mag je iemand uit je omgeving meenemen om je te ondersteunen tijdens het gesprek. Dit gesprek en de eventuele belastingaangifte zijn kosteloos.

Twee rekenvoorbeelden
Een AOW'er met partner heeft voor zichzelf recht op maximaal 2.575 euro algemene heffingskorting en ouderenkorting. Daarvan wordt 1.928 euro gebruikt voor de AOW. Wat aan heffingskorting overblijft, kan nog gebruikt worden voor het pensioeninkomen. Het voordeel: een teruggaaf van maximaal 647 euro (2.575-1.928).

Een AOW'er zonder partner heeft recht op 2.998 euro algemene heffingskorting, ouderkorting én alleenstaande-ouderkorting. Daarvan wordt 2.793 euro gebruikt voor de AOW. Wat aan heffingskorting overblijft, kan nog gebruikt worden voor het pensioeninkomen. Het voordeel: een teruggaaf van maximaal 205 euro (2.998-2.793).

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties